Produkční verze extrémního Bollingeru se představí již příští měsíc

Produkční verze extrémního Bollingeru se představí již příští měsíc
  • Automobilka v září představí hned dva produkční prototypy
  • Pick-up B2 a SUV B1
  • Oba vozy jsou stavěny především pro jízdu v terénu

Automobilku Bollinger nejspíše neznáte, což by se však mohlo v budoucnu změnit. Tento americký výrobce se chystá vstoupit na trh s velmi jednoduchým elektrickým pick-upem B2 a užitkovým elektromobilem B1.

Již při prvním pohledu na oba modely je jasné, že se společnost zaměřila především na účelnost a jednoduchost. Bollinger Motors, původně společnost z New Yorku, která momentálně sídlí v Michiganu, pro své vozy vyvinula jednoduchou, ale velice všestrannou platformu, na které pracovala více jak čtyři roky.

Své prototypy představila již dříve a nyní nám ukáže kompletní výsledek svého snažení, kterým jsou dva produkční prototypy, jež chce společnost představit již příští měsíc. Bude se jednat o vůz ve stylu Jeepu s názvem Bollinger B1 a pick-up Bollinger B2. Oba vozy se vyznačují jednoduchou a robustní konstrukcí, která by mohla oslovit především ty řidiče, kteří potřebují se svým vozem občas sjet ze zpevněné cesty a nechávají podvozek svého vozu okusit skutečný terén.

Bollinger tvrdí, že jeho elektromobily disponují duálním pohonem všech kol, hydropneumatickým odpružením, baterií o kapacitě 120 kWh, velkým úložným prostorem v přední části vozu a také speciálně patentovaným systémem pro nakládání a převoz dlouhých předmětů.

Oba modely by se měly představit 26. září, kdy by měla být prozrazena také jejich cena, produkční plán a detailní technické specifikace finálních verzí. Samotná výroba by měla být zahájena začátkem příštího roku. Původně však byla naplánována již na konec roku 2019.

Vozy od Bollingeru nejspíše nebudou vážnější konkurencí pro automobilky, jako je Rivian či Tesla. Ale raději nepředbíhejme, protože jejich design trochu připomíná Třídu G od Mercedesu či Defender a všichni víme, jak velký zájem o tyto vozy je. Velmi záležet bude především na cenovce, která by díky jednoduchosti vozu mohla být velice přívětivá.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze