Bollinger Motors si nechávají patentovat svůj elektrický pickup a SUV

Bollinger Motors si nechávají patentovat svůj elektrický pickup a SUV
  • SUV B1 a pickup s názvem B2 jsou ve vývoji přes 4 roky a nyní se dostávají do předprodukční fáze
  • Oba nabídnou 120kWh baterii, 614 koní, zrychlení z nuly na sto km/h za 4,5 sekundy a nosnost přes 2 tuny
  • Produkce začne během tohoto roku a koupit si je můžete v přepočtu za 2 835 000 Kč

Bollinger Motors je americká značka, která vznikla v roce 2015 s cílem nejen elektrizovat svět pickupů, ale také vybudovat něco úplně nového. Za více než čtyři roky vývoje se jim podařilo své vozy vyladit opravdu do detailů. Mezi ně patří SUV B1 a pickup s názvem B2. Obě to jsou auta s unikátním designem a prémiovou cenovkou. Předprodukční fázi teď výrobci podtrhli kompletním patentováním celého portfolia.

B1 a B2 jsou prakticky stejná auta, akorát B2, jakožto pickup, má uřezanou zadní část konstrukce. Jedná se o vozy zaměřené čistě na offroad a pracovní prostředí, proto v nich nenajdeme žádné moderní vychytávky typu infotainment či navigace. Na palubové desce je pouze pár budíků a tlačítek. Zároveň je celé auto konstruováno ručně a jeho součástky jsou z odolného hliníku.

Pojďme si prohlédnout specifikace. To, že se nejedná o žádné ořezávátko, si všimneme už u výkonu dvou motorů, které dohromady dají až 614 koní a z nuly na sto km/h zrychlí za přibližně 4,5 sekundy. Baterie mají kapacitu 120 kWh a na jedno nabití by auta měla zvládnout dojet až 321 km, což v dnešní době není moc, nicméně se jedná o těžké pracovní vozy. Zvládnou uvést náklad o hmotnosti přes 2 tuny a utáhnou i přívěs vážící až 3 400 kg. Níže je krátké video z vývoje.

K patentování vozů se CEO firmy Robert Bollinger pro ngtnews.com vyjádřil takto: „Náš tým vytvořil vozy, které jsou postaveny a designovány zcela unikátním způsobem. Proto jejich patentování pomůže k ochraně této těžké práce a pomůže ukázat výjimečné strojní a vývojářské schopnosti našich zaměstnanců.“

Produkce obou vozů má začít během tohoto roku a první kousky se na silnice podívají na začátku roku příštího. Posledním aspektem je cena. Ta bude odpovídat tomu, že se jedná o ručně vyráběný vůz s unikátním designem a konceptem. Při prvním oznámení se značka vyjádřila, že se budou snažit držet cenu pod 100 000 dolarů, což se však nepovedlo a cena obou vozů je stanovena na 125 000 dolarů, což je v přepočtu přibližně 2 835 000 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze