Destruktivní test Tesly Cybertruck jaký svět neviděl. Američan použil i trhavinu

Destruktivní test Tesly Cybertruck jaký svět neviděl. Američan použil i trhavinu
Fotografie: Petr Vomáčka, fDrive.cz
  • Test odolnosti provedl americký YouTuber WhistlinDiesel
  • Cybertruck vydržel neuvěřitelné věci
  • Dokonce i výbuch nálože neudělal takřka vůbec nic

YouTuber Cody Detwiler, lépe známý jako WhistlinDiesel, minulý týden zveřejnil video na YouTube, na kterém je vidět „test odolnosti“ Tesly Cybertruck. Do srovnání byl přivezen i Ford F-150, přičemž bylo připraveno několik zkoušek, ve kterých byl Cybertruck porovnán s americkým kultovním pick-upem. YouTuber zašel až tak daleko, že v jednu chvíli odpálil výbušninu na víku kufru u obou vozidel. A zatímco Cybertruck tuhle nálož vydržel, u Fordu F-150 se vytvořila obrovská díra do karoserie. Naopak Cybertruck naprosto selhal při přejezdu čtyř velkých betonových propustí. Po přejetí se totiž ulomil nárazník a následně se zničil kompletně podvozkový rám, o což se postaralo tažné zařízení. To se zaseklo při sjezdu a s jeho utržením se nejspíše Cybertruck odsoudil k totální škodě. Ta ale nastala až později. Během testu se opakovaně samovolně snižovala světlá výška přední nápravy a nikdo neví proč.

Velmi zajímavým testem byla zkouška přivření prstů do hrany víka předního kufru. WhistlinDiesel při uzavření víka začal panikařit a v jednu chvíli chtěl volat tísňovou linku 911. Dle jeho slov se víko začalo chovat jako drtič, kdy nejdříve na prsty zatlačilo a následně začalo pomalu drtit. Nechyběl ani výlet do servisního střediska Tesly a záplava varovných hlášek v mobilním telefonu testera. Vrcholem je ale zkouška odolnosti karoserie a všech oken. Na vůz se během chvíle spustila záplava věcí, mezi nimiž byly i zátěžové kotouče z posilovny, osa a další různě velké předměty. V tomto ohledu vydrží boční okna neskutečně velkou zátěž.

WhistlinDiesel ale dodává, že ničení Cybertrucku není jen tak pro srandu. „Není zde způsob, jak mě urazit. Jsem z takového testu nadšený a najdu v tomhle náklaďáku každý slabý článek. Rozhodně nejsem proti němu zaujatý. Dělám to s ostatními vozidly taky a že bych nenáviděl Cybertruck, to opravdu ne.“ O úspěchu testu hovoří fakt, že k dnešním dni má video více jak 14 milionů shlédnutí a v komentářích ho spousta sledujících za takový čin obdivuje.

Technické parametry Tesla Cybertruck Cyberbeast

Kompletní specifikace
Konstrukcepick-up, 5 683 × 2 200 × 1 791 mm, 3 104 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon630 kW, 857 koní, točivý moment: 1 390 Nm
Baterie123 kWh (120 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 515 km
Cena od2 611 636 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze