Příští Ford Puma přejde na elektřinu a dostane označení Gen-E. Ujede až 400 km

9
Příští Ford Puma přejde na elektřinu a dostane označení Gen-E. Ujede až 400 km
Fotografie: Ford
  • Výroba bude probíhat v Rumunsku
  • Elektrická Puma přijede s pohonem přední nápravy a výkonem 100 kW
  • Cena vozu lehce přesáhne částku milion Kč

Ještě do konce letošního roku se má na trhu objevit plně elektrická verze Fordu Puma současné generace. Píše o tom například electrek.co a zajímavostí je, že i přes příchod elektrické varianty zůstane v nabídce zachována taktéž spalovací verze. Jistotou je označení Gen-E, plně zaslepená maska chladiče a fakt, že vůz se bude vyrábět ve městě Craiova v Rumunsku. Jak ale bude Ford Puma Gen-E vypadat, to zatím nikdo neví, jelikož i výrobce se k tomu nijak nevyjádřil. Po stránce techniky již víme, že elektrická varianta Pumy nabídne systémový výkon 100 kW, který poputuje opět na přední nápravu. Na verzi s pohonem všech kol tak opět nedojde.

Novinka se pochlubí možností nabíjet se stejnosměrným proudem až 100 kW, přičemž kapacita baterie se má pohybovat okolo 60 kWh. Za hlavní konkurenty Ford v tomto případě považuje například Peugeot e-2008 či Opel Mokka Electric. Tato dvojka má totiž dost podobné parametry, velikost a cenu. Ta by se v případě Fordu Puma Gen-E měla pohybovat někde okolo 35 tisíc liber, což je v přepočtu lehce přes milion korun. Elektrická varianta tak bude nejdražší z celé modelové řady Puma. Ford to ale i tak nebude mít na trhu s elektromobily lehké. Ačkoliv letos dorazí na evropský trh plně elektrický Explorer, i tak za konkurencí silně zaostává. Ne každý chce mít doma obří pick-up F-150 Lightning či elektrickou odnož historicky slavného Mustangu.

Diskuze ke článku
Michal Opluštil
Michal Opluštil
Teda pokud bude cena přes milion a parametry jaké jsou, tak to nebude konkurenceschopné:/ Když se člověk podívá do ceníku konkurence....a to se smejeme Stellantis, že jsou mimo cenovou normu 😕
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Naposledy upraveno: 12. 2. 20:19
To je nesmyslná cena pro rok 2024, řekl bych. Určitě brzy “přijdou slevy“. To zase vymyslel nějaký inteligentní člověk z marketingu, že je to baví, dělat z lidí blbce. Parametry mdlé, to už tady máme, lze to obhájit pouze výbornou cenu, aby se to prodalo. Cena na trhu by měla být pod 900tis. Kč minus dotace. A v roce 2025 pak okolo 750 tis. Kč. bez dotace. A pořád mě to asi nebude lákat ani za 750 tis. Kč.
David Mrkvica
David Mrkvica
Uvažovat o elektroautě v daném segmentu lze v případě rozdílu v ceně jaka je třeba mezi Enyakem a Kodiakem a ne když elektroverze stojí dvakrát tolik co spalovak.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze