Příští Audi RS6 přijde s elektrickým pohonem. Očekávat ji můžeme za dva roky

Příští Audi RS6 přijde s elektrickým pohonem. Očekávat ji můžeme za dva roky
Fotografie: Audi AG
  • Příští generace RS6 dostane označení e-tron
  • V nabídce budou dvě karosářské varianty
  • Má se jednat o nejlépe zrychlující vůz ve své třídě

Zatímco Mercedes-Benz a BMW mají v nabídce sportovní elektrický sedan, Audi je navzdory svému historickému sloganu „náskok díky technice“ celkem hodně pozadu. Aktuálně sice lze zakoupit divokou verzi RS6, ale ta spoléhá na benzinový motor a mild-hybridní techniku. Za dva roky by se ale měla situace změnit, alespoň dle autocar.co.uk. V roce 2025 má na trh dorazit další generace kultovního německého sedanu, avšak již s elektrickým pohonem. Audi RS6 e-tron podle všeho dostane obě karosářské verze (sedan a kombi), což se stalo naposledy před 13 lety.

Vrcholná verze RS6 bude odvozena od nové generace Audi A6, která by se měla představit v první polovině příštího roku. Základem se stane nově vyvinutý elektrický pohon, jehož prvky byly navrženy ve spolupráci s firmou Porsche. Výkon a celková dynamika má být ještě o kus lepší než v případě stávající generace, i navzdory nedávnému příchodu edice Performance. V kombinaci s dvoustupňovou převodovkou na každém elektromotoru a plně variabilním elektrickým systémem pohonu všech čtyř kol Quattro se Audi RS6 příští generace hodlá stát nejrychleji akcelerujícím vozem ve své třídě.

Novinka má využívat platformu Premium Platform Electric (PPE), která byla opět vyvinuta v inženýrském partnerství mezi Audi a Porsche. Podporuje 800V architekturu a ultrarychlé nabíjení. Po technické stránce se bude jednat o dokonalý stroj, který v nabídce doplní již pár let existující supersportovní Audi RS e-tron GT.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze