Audi do svých vozů již brzy integruje YouTube. Co všechno bude aplikace umět?

Audi do svých vozů již brzy integruje YouTube. Co všechno bude aplikace umět?
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Audi je první značkou koncernu Volkswagen, která do svých automobilů přináší streamování videa
  • Majitelé kompatibilních vozů mohou během nabíjení nebo přestávek v jízdě sledovat živé přenosy, zprávy a další obsah

Každou minutu je na YouTube nahráno více než 500 hodin obsahu, od tohoto měsíce mohou přitom řidiči vybraných modelů Audi přistupovat k vybranému obsahu prostřednictvím aplikace YouTube v rámci infotainmentu vozidla. Přístup je umožněn díky zabudování nového obchodu s aplikacemi, který Audi vyvinulo společně se softwarovou společností CARIAD a partnerem koncernu Volkswagen, společností HARMAN Ignite. Testovali jsme jej ostatně už na veletrhu MWC. Zákazníkům umožňuje integrovat do vozidla aplikace, mezi něž patří ty pro poslechu hudby, sledování videí, hraní her, ale také sloužící pro navigaci, parkování, nabíjení, produktivitu a mnohé další. Aplikace jako YouTube jsou nainstalovány přímo v systému MMI Audi.

App store přichází do Audi! Exkluzivní první pohled

Pohodlí a zábava během nabíjení

Ať už během nabíjení, přestávek v jízdě nebo pro zpříjemnění čekání, pasažéři budou moci sledovat živé přenosy, zprávy a videa od populárních youtuberů. Aplikace funguje stejně jako v chytrém telefonu. Po instalaci v obchodě se zobrazí v MMI a spustí se klepnutím na ikonu. Aby byly splněny vysoké bezpečnostní požadavky Audi, mohou cestující přehrávat videa pouze v zaparkovaném vozidle.

Řidiči, kteří jsou zároveň členy služby YouTube Premium, se navíc budou moci přihlásit a sledovat obsah bez reklam.

Obchod s aplikacemi: neustále se rozvíjející digitální ekosystém

YouTube je první videoplatformou, kterou si lze stáhnout prostřednictvím nového nativního obchodu pro aplikace Audi. Při vývoji takto komplexních digitálních systémů se Audi spoléhá na odborné znalosti a synergie v rámci koncernu Volkswagen. Na projektu pracuje společnost CARIAD patřící do koncernu Volkswagen společně s dceřinou společností Samsung HARMAN. Cílem je otevřený ekosystém populárních aplikací, který z vozidla udělá chytrého společníka.

YouTube využívá datové spojení prostřednictvím vestavěné SIM karty.

Pro používání aplikací třetích stran, jako je například YouTube, je nutné datové spojení, které je navázáno prostřednictvím vestavěné SIM karty – trvale integrované SIM karty ve vozidle. Vzniklé náklady na mobilní služby jsou v Evropě pohodlně účtovány podle objemu dat společností Cubic Telecom. Modely Audi budou samozřejmě i nadále podporovat Android Auto a Apple CarPlay prostřednictvím volitelné funkce rozhraní pro chytré telefony.

YouTube bude k dispozici od modelového roku 2024 ve vybraných modelech vybavených nejnovějším hardwarovým a softwarovým clusterem třetí generace modulárního informačního a zábavního systému (MIB 3). Konkrétně se jedná o modely Audi A4, A5, Q5, A6, A7, A8, Q8 e-tron a Audi e-tron GT quattro.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze