Přemýšlíte o pořízení Volkswagenu ID.3? Délka záruky na baterie vás potěší

Přemýšlíte o pořízení Volkswagenu ID.3? Délka záruky na baterie vás potěší
  • Volkswagen na baterie poskytne záruku 8 let, resp. 160 tisíc kilometrů
  • Volkswagen ID.3 bude podporovat nabíjení až výkonem 125 kW

Volkswagen zahájí výrobu modelu ID.3 již letos. Kompaktní model je prvním členem rodiny ID. – nové generace pokrokových elektromobilů. Jejich lithium-iontové akumulátory umožní dojezd až 550 kilometrů. Budoucí majitelé modelů ID. si nemusí dělat žádné starosti ani s životností akumulátorů. Volkswagen jim totiž poskytne záruku, že akumulátory budou disponovat minimálně 70 procenty využitelné kapacity dokonce i po osmi letech, respektive 160 000 najetých kilometrech.

Volkswagen bude nabízet různě velké sady akumulátorů. Není-li pro majitele vozu ID. jeho dojezd velmi důležitý – například protože jezdí převážně ve městě a překonává pouze krátké vzdálenosti – bude mu stačit sada akumulátorů s nižší kapacitou. Pořízení vozidla tak bude výhodnější. Řidiči, kteří naproti tomu cestují na velké vzdálenosti, se mohou rozhodnout pro větší sadu akumulátorů. Možnosti použití elektromobilu se tím rozšíří. V závislosti na akumulátorech a typu vozidla bude realizovatelný dojezd cca 330 až 550 kilometrů (dle metodiky WLTP). Volkswagen navíc akumulátory koncipoval pro nabíjecí výkon až 125 kW.

Volkswagen vychází z toho, že 50 procent všech nabíjecích procesů bude probíhat doma a 20 procent po příjezdu na pracoviště. Tomu byla cíleně přizpůsobena nová nabídka nástěnných nabíječek pro domácí nebo firemní využití. Jejich nabíjecí výkon je až 11 kW. Výhodou v porovnání s běžnou elektrickou sítí s napětím 230 V je výrazné zkrácení doby nabíjení. Výkon nástěnné nabíječky postačuje k nabití akumulátorů na 100 procent během noci nebo pracovní doby.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze