Právě představený BMW iDrive má rozdmýchat nové emoce mezi řidičem a vozem

Právě představený BMW iDrive má rozdmýchat nové emoce mezi řidičem a vozem
Fotografie: BMW
  • Ke konci letošního roku chce mít BMW největší flotilu vozidel na světě podporujících OTA aktualizace
  • Počínaje modelem BMW iX mají nabízet všechna budoucí vozidla 5G konektivitu i rychlé aktualizace „vzduchem“

BMW dnes formou krátké video prezentace představilo systém iDrive, který přináší zásadní designovou proměnu infotainmentu, jejímž cílem je přinést řidičům a pasažérům nevídanou úroveň propojení s vozidlem. Základním stavebním kamenem má být inteligentní systém, jenž se bude učit poznávat návyky a přání cestujících na základě jejich chování. Následně má předvídat veškeré potřeby tak, aby nemusela posádka absolutně na nic myslet. Pokynem „Hey BMW“ bude samozřejmě možné zadávat konkrétní příkazy.

Kromě nového vizuálu prostředí infotainmentu (viz video) budou mít uživatelé k dispozici hned tři přednastavené módy, jež si dávají za cíl navodit určitý druh atmosféry. Aktivací režimu „Personal“ dojde k nastavení vozu přesně dle požadavků řidiče, k dispozici však bude také režim „Efficient“ zaměřený na co nejvíce ekologickou jízdu a „Sport“, díky němuž si řidiči mohou maximálně vychutnat požitek z jízdy.

V rámci iDrive byl zmíněn také BMW Operating System 8, jenž bude ve všech nových modelech stejně jako podpora 5G sítí nebo aktualizací OTA, které nemají trvat déle než 20 minut. Všechny tyto novinky by se měly objevit u chystaných modelů počínaje BMW iX. Ke konci roku má pak BMW v plánu mít vybudovanou největší flotilu vozů na světě, které lze aktualizovat vzduchem, konkrétně se má jednat o 2,5 milionu automobilů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze