Posádka fDrive.cz ovládala 1. Eco rally Praha. Stala se absolutním vítězem soutěže

Posádka fDrive.cz ovládala 1. Eco rally Praha. Stala se absolutním vítězem soutěže
Fotografie: Miroslav Tomíšek, fDrive.cz
  • První místo v pravidelnosti získali Kryštof Hájek a Nikola Hájková
  • Pohár spotřeby vyhráli Marek Tomíšek a Miroslav Tomíšek
  • Bratři Tomíškové se stali také absolutními vítězi 1.Eco rally Praha

Na výstavišti PVA Expo Praha probíhal od 9. 11. do 12. 11. veletrh čisté mobility, technologií a řešení pro e-mobilitu e-Salon 2023. V rámci veletrhu se uskutečnila historicky 1. Eco Rally Praha. Tento sportovní podnik se skládal ze dvou samostatných soutěží. První byla uřčena pro zkušené jezdce, jelikož byla součástí národního šampionátu Phoenix Contact České Trophy v Ecorally. Druhá soutěž pojmenovaná jako Prima Family Cup byla určena pro začátečníky a rodiny s dětmi.

Závod v rámci Phoenix Contact České Trophy v Ecorally se skládal ze dvou etap. První etapa začala v pátek v 16 hodin a končila večer v 21 hodin. Na závodníky čekalo celkem osm zkoušek pravidelnosti, jejichž celková délka i s přejezdy dala dohromady 217,16 km. Druhá etapa probíhající od 10 hodin sobotního dopoledne do 14 hodin odpoledne byla o poznání kratší, přestože se v ní jelo celkově 9 zkoušek pravidelnosti. Druhá etapa byla dlouhá 160,116 km. Trasa druhé etapy závodu byla totožná pro obě soutěže v rámci 1. Eco rally Praha. Pro účastníky Prima Family Cupu bylo mírnější hodnocení. Za nedodržení stanovených rychlostních průměrů hodnocených v utajených měřicích bodech se udělovala penalizace za sekundová zpoždění. Běžně se v eco rally hodnotí s přesností na desetinu sekundy.

Fotky z předávání pohárů vítězům v 1. Eco rally Praha

Závodu v rámci Phoenix Contact poháru se zúčastnilo celkem 12 posádek, z nichž většina patří mezi stálice. Namátkou můžeme jmenovat posádku Kryštof Hájek a Nikol Hájková v barvách Peugeotu či Lucii Kudrnovskou a její navigátorku Kláru Kolomazníkovu. Za značku Hyundai není jistě potřeba představovat Pavla Baroně a Petra Beneše + Tomáše Plesníka a Tomáše Vincenta. Samozřejmě se této soutěže zúčastnila také naše posádka z fDrive.cz ve složení Marek Tomíšek a Miroslav Tomíšek jedoucí s vozem Kia Niro. Ze známých osobností se závodu v rámci šampionátu Phoenix Contactu zúčastnil herec ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 Radim Fiala se svou seriálovou kolegyní Janou Holcovou jedoucí Peugeotem e-2008. Po páteční etapě ze závodu českého šampionátu Radim Fiala odstoupil a zúčastnil se místo toho sobotního Prima Family Cupu s Annou Bábovskou. V Prima Family Cupu se kromě Radima Fialy objevily také tváře z televize Prima, a to Tomáš Hauptvogel a Matěj Rychlý jedoucí Volkswagenem ID.5 GTX. Kromě nich se v Prima Family Cupu objevily další tři posádky.

Oba závody v rámci 1. Eco rally Praha měly svoje samostatné ceny. První místo v poháru pravidelnosti v závodu konaném v rámci českého šampionátu Phoenix Contactu získala posádka Kryštof Hájek a Nikola Hájková s Peugeotem e-208. Druhé místo v této disciplíně získala posádka Tomáš Plesník a Tomáš Vincent s Konou Electric. Třetí místo také náleželo posádce Hyundai Kona Electric, avšak ve složení Pavel Baroň a Petr Beneš. Celkově první místo v poháru spotřeby v rámci závodu českého šampionátu Phoenix Contactu získala posádka fDrive.cz ve složení Marek Tomíšek a Miroslav Tomíšek. Druhé místo obsadila posádka Hyundai Tomáš Plesník a Tomáš Vincent. Třetí místo patřilo druhé posádce Hyundai ve složení Pavel Baroň a Petr Beneš.

V rámci Prima Family Cupu se stali vítězi Jan Metelka a Jan Teplý s Teslou Model Y. Druhé místo obsadila posádka Tomáš Hauptvogel a Matěj Rychlý. Třetí místo bral Radim Fiala s Annou Bábovskou. Na závěr celé 1. Eco rally Praha se poprvé vyhlašovala cena pro absolutního vítěze rally, jež se udělovala posádce, která prokázala, že umí správně zkombinovat jízdu pravidelnosti s jízdou na spotřebu. Vítězem této historicky poprvé udělované ceny se stala posádka fDrive.cz Marek Tomíšek a Miroslav Tomíšek. Vítěz této kombinované kategorie si odnesl výhru v podobě AC 22kW dobíjecí stanice MyBox od společnosti ELEXIM.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze