Porsche se toho nebojí. Zdvojnásobí investice do elektrifikace

Porsche se toho nebojí. Zdvojnásobí investice do elektrifikace
  • Investice do roku 2022 vyrostou až na 151 miliard korun
  • Něco spolkne vývoj elektromobilů, kus investic půjde do infrastruktury a také na vývoj nových technologií
  • Rozhodnutí s velkou pravděpodobností ovlivní i prodejní úspěch plug-in hybridní Panamery

Porsche to s elektrifikací svých modelů myslí opravdu vážně. Tato německá automobilka se rozhodla, že zdvojnásobí investice pro elektrifikaci jednotlivých modelů. Porsche oznámilo, že do roku 2022 investuje více než 6 miliard euro, tedy okolo 151 miliard korun. To je dvojnásobek toho, co Porsche plánovalo investovat.

Rozhodnutí zdvojnásobit investice do nových technologií padlo po zasedání dozorčí rady automobilky Porsche. Porsche tyto peníze použije na vývoj hybridů a elektrických vozidel.

Zdvojnásobíme naše investice do elektromobility z přibližně tří miliard eur na více než šest miliard eur," řekl Oliver Blume, předseda představenstva společnosti Porsche AG. „Spolu s vývojem našich modelů se spalovacími motory jsme tímto rozhodnutím stanovili důležitý směr pro budoucnost."

Porsche potvrdilo, že dorazí i další čistý elektromobil. Ten má spolknout investice okolo 500 milionů eur, tedy 12,5 miliardy korun. Okolo 25 miliard korun bude investováno do elektrifikace stávající modelové řady, zatímco 17 miliard korun se investuje do infrastruktury, nových technologií a inteligentní mobility.

Rozhodnutí Porsche zdvojnásobit investice do elektrifikace jistě napomohl úspěch plug-in hybridního modelu Panamera. Od svého uvedení do provozu představují prodeje tohoto modelu v průměru 60 procent ze všech prodaných Panamer. V některých zemích převyšuje dokonce hranici 90 procent.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze