Policie v Los Angeles testuje Teslu Model S

Policie v Los Angeles testuje Teslu Model S
  • Policejní oddělení již disponuje 100 vozy BMW i3
  • Největší problém představuje cena

Los Angeleské policejní oddělení (LAPD) právě testuje nasazení Tesly Model S P85D do akce. Elektrický sedan by měl být v plné polní, což znamená policejní rádio, počítač, držák na brokovnici nebo převozní klec oddělující zadrženého a řidiče.

Policie v druhém nejlidnatějším městě USA již převzala 100 kusů Test BMW i3 – Elektrická městská zábava, a tak má s elektromobily zkušenosti. Elektrická vozítka od BMW se ale neúčastnila honiček, které můžete vidět v televizi – používali je spíše administrativní pracovníci. Podle ředitele administrativních služeb Vartana Yegiyana nicméně svojí práci zvládají skvěle. Zatímco i3 pracují v ne zrovna naléhavých případech, Tesla by měla vyrazit do boje s drogovými dealery, zloději a vrahy. Zrychlení pod 3 vteřiny a maximální rychlost 250 km/h by měly v Kalifornii nastolit zákon a pořádek

Testování vozidla zatím napovídá, že Tesla obstojí na výbornou. Aktuální Dodge Charger má ale jednu nespornou výhodu. Nehledě na to jak testy dopadnou, automobilka Tesla bude muset s represivní složkou státu najít společnou řeč hlavně v oblasti financí. Srovnatelné benzinové vozy mají sice jistě vyšší náklady na provoz, stojí ale kolem 30 tisíc dolarů. Tesly nejvyšších specifikacích mají v kolonce ceny i šesticifernou hodnotu v dolarech. LAPD plánuje nahradit všechna svá vozidla elektrickými, počítají však s horizontem deseti let.

Zdroj: foxnews.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze