Polestar slaví významný milník: vyrobil 150 tisíc Polestarů 2

Polestar slaví významný milník: vyrobil 150 tisíc Polestarů 2
Fotografie: Polestar
  • Polestar 2 se vyrábí od roku 2020
  • Například ve Velké Británii byla společnost v prvních sedmi měsících roku 2023 nejrychleji rostoucí automobilovou značkou

Společnost Polestar se v tiskové zprávě pochlubila významným milníkem. Podařilo se jí totiž od roku 2020, kdy Polestar 2 zažil premiéru, vyrobit 150 000 vozů. Nedávno přitom firma se sídlem ve švédském Göteborgu potěšila modernizovanou verzí, která se mění z předokolky na zadokolku.


Jak uvádí samotná značka, ve Velké Británii, kde je nyní na silnicích více než 20 000 vozů Polestar 2, byl Polestar v prvních sedmi měsících roku 2023 nejrychleji rostoucí automobilovou značkou, přičemž registrace nových vozů vzrostly o 174 % ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku.

Thomas Ingenlath, generální ředitel společnosti Polestar, k tomu říká: „Modernizovaný Polestar 2 je dosud nejlepší verzí. Díky vylepšenému softwaru, lepší kvalitě, delšímu dojezdu a rychlejšímu nabíjení je základem, na kterém budeme dále rozvíjet naše podnikání.

První dojmy: Polestar, Thorovo elektrické kladivo

Polestar 2 jsme měli možnost již i otestovat v ČR a byli jsme z vozu nadšení. Dokazují to i slova kolegy Ladislava Čermáka, který měl tu čest jej testovat: „Upřímně, vůbec jsme nečekali, že nás něco, co vymyslelo Volvo, tedy značka proslulá jinými kvalitami než sportem, a co na sobě nese viditelné samolepky Made in China, tak nadchne. Existuje řada mnohem rychlejších elektromobilů, jenže Polestar 2 stále zůstává plnohodnotným cestovním vozem konzervativního střihu, který jen tak mimochodem skvěle umí jezdit rychle. V ničem zásadně nevyniká, ale okouzlí vyvážeností, důvěryhodností, kontrolou a už téměř zapomenutými pocity ve volantu. Ani pocit, že kdybyste to přehnali, padnete do náruče zádržných systémů jednoho z nejbezpečnějších automobilů světa, není k zahození.“ Více se o vozu dozvíte i z našeho videa výše.

Polestar 2 základní

Rozměry4 607 × 1 985 × 1 478 mm, ? kg
Výkon170 kW
Baterie78 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)500 km
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze