Polestar vyrobil sto tisíc kusů modelu 2. Výroční verze putuje do Irska

Polestar vyrobil sto tisíc kusů modelu 2. Výroční verze putuje do Irska
Fotografie: Polestar
  • Prodeji porazil Polestar 2 konkurenční BMW i4
  • Výroba vozu začala před více jak dvěma lety
  • Polestar chystá v dalších letech několik novinek

Polestar nedávno vyrobil 100 tisíc kusů modelu 2, což si žádá velké oslavy. Výroční kus vznikl v čínském závodě Volvo ve městě Luqiao, dva a půl roku po zahájení výroby. Slavnostní kus již navíc zná svého majitele, který pochází z Irska. Právě tato země je jedním z nejnovějších trhů pro Polestar. Polestar 2 s číslem 100 tisíc byl vybaven speciální plaketou a nálepkami. Ani doba pandemie koronaviru přitom neohrozila popularitu a výrobu sportovně laděného elektromobilu. Automobilka předpokládá, že ještě letos dodá 50 000 vozů po celém světě. Polestar 2 je v současnosti dostupný na celkem 27 trzích v Evropě, dále pak v Severní Americe, Číně a Asii a Tichomoří.

Od doby, co bylo v červenci 2020 dodáno úplně první vozidlo, je model 2 neustále vylepšován. Mohou za to aktualizace softwaru vzduchem (OTA), díky čemuž byly do vozu instalovány vylepšení v oblasti dojezdu, nabíjení a stranou nezůstala ani optimalizace kondicionování baterie před jízdou. Za prvních devět měsíců letošního roku se Polestar 2 umístil na pátém místě v segmentu prémiových vozů střední třídy z hlediska celosvětových prodejů, čímž porazil BMW i4. Polestar prodal během tohoto období 17 994 vozidel, což je o 63 % více než v předešlém roce.

Polestar 2 výroční edice

Polestar 2 je v současnosti jediným plně elektrickým modelem značky, který je již v prodeji. Během příštích tří let ale výrobce přidá další tři nové elektromobily, počínaje nedávno odhaleným Polestarem 3. Následovat bude crossover Polestar 4, který dorazí v roce 2024, a vše završí Polestar 5, což má být vlajkový model, který máme očekávat v roce 2025.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze