Polestar 3 přijde v roce 2024 a víme nejen to, jak bude vypadat

Polestar 3 přijde v roce 2024 a víme nejen to, jak bude vypadat
Fotografie: Polestar
  • Uvnitř vozu je uložena 111kWh trakční baterie
  • Dojezd auta bude až 610 km a zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy

Skandinávská automobilka online oficiálně představila svůj nový elektromobil Polestar 3 v provedení SUV. Novinka se podle zveřejněných informací začne prodávat v roce 2024 primárně na hlavních trzích, kde se elektromobilita uchytila nejvíce, což je například Norsko a Německo. Jde také o první vstup značky do segmentu SUV.

Vozidlo bude postaveno na stejné podvozkové platformě jako nové Volvo XC90, které se má světu oficiálně představit až za několik měsíců. Polestar 3 byl navržen tak, aby omezil naklánění karoserie a vytvořil dynamický a vyvážený pohon. Hnací ústrojí auta spojuje dva kapalinou chlazené vysoce výkonné elektromotory s až 517 koňmi při točivém momentu 910 Nm s počítačově podporovaným rozvodem výkonu, aby poskytovaly optimální trakci a kontrolu za všech okolností. Zrychlení z 0 na 100 km/h bude mít auto za 4,7 sekundy a dojezd na plně nabitou 111kWh baterii bude až 610 km. Nabíjet auto pak budete moci výkonem až 250 kW na DC konektoru, který je umístěn v zadním blatníku.

Uvnitř auta bude pro řidiče připraven 9palcový displej místo budíků, který bude automaticky přizpůsobovat jas okolním světelným podmínkám, k němu se přidá barevný head-up displej, kde řidič najde základní informace o jízdě, jako je například rychlost, navigace a varování. V neposlední řadě bude uprostřed palubky 14,5palcový středový dotykový displej bez rámečku. Kromě vychytávek na poli technologií je auto vyráběno také dost ekologicky. Různé části vozu jsou z ekologických materiálů, například čalounění je z vlny a dekorace mají dřevo z černého jasanu.

Technické parametry Polestar 3 LR DualMotor PerformancePack

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 900 × 2 120 × 1 614 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon380 kW, 517 koní, točivý moment: 910 Nm
Baterie111 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 610 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze