Polestar 3 se ukázal v teaseru. A značka přidala i velké překvapení

Polestar 3 se ukázal v teaseru. A značka přidala i velké překvapení
Fotografie: Polestar
  • Třetí model uměle vytvořené značky Polestar se oficiálně představí letos v říjnu
  • Automobilka však již zveřejnila jeho definitivní vnější podobu
  • To však není všechno, co ukázala

Informace o chystaném SUV Polestar 3 prosákla loni na podzim. Vyrojily se jako obvykle spousty spekulací, renderů i špionážních fotografií. Nyní už je ale téměř jasno; první oficiální fotografie sice model ukazuje pouze zboku, avšak dává poměrně přesnou představu o proporcích i podobě většiny důležitých detailů. Můžeme se tedy těšit na vůz, který si sice říká SUV, ale klesající střecha spolu s mistrně vybalancovanými křivkami oken a opticky přifouknutými výřezy kol budí spíše dojem ostrého hatchbacku. Zároveň je čím dál zřetelnější postupné odpoutávání od optického stylu mateřského Volva. Sice stále vidíme „lodní“ záď i Thorova kladiva ve světlometech, avšak samotné základní tvary už nic od tradiční švédsko-čínské automobilky nepřipomínají.

Tomu odpovídá i fakt, že Polestar 3 se bude vyrábět v Číně a USA, tedy v místech dvou prioritních trhů. To je ovšem zatím prakticky vše, co automobilka o novince prozradila, kromě předvídatelných faktů, že bude mít dva motory a velkou baterii. Novinkou je ale zveřejnění cílového dojezdu WLTP kolem 600 km, tedy o třetinu většího, než nabízí aerodynamičtější Polestar 2. Je tedy pravděpodobné, že v kolonce „kapacita baterie“ uvidíme výrazně větší číslo než 78 kWh u modelu 2. Vůz se každopádně oficiálně představí v říjnu 2022 a pomůže splnit závazek značky po tři léta zveřejňovat každý rok jednu novinku. Má to pomoci navýšit globální prodeje z loňských 29 000 aut na desetinásobek v roce 2025. Za tím účelem se napřesrok i rozšíří prodejní síť na minimálně 30 zemí. Zda se mezi nimi konečně octne i Česko, zatím nevíme.

A nakonec zmíněné překvapení; na YouTube kanálu společnosti Polestar se objevil další teaser, který je sice popsán jako Polestar 3, avšak ukazuje úplně jiné auto. Nade vší pochybnost jde o chystaný velký Polestar 5. Ten už jsme sice spatřili na jedné oficiální fotografii, avšak zatím pouze zboku a mírně zezadu. Nyní máme možnost spatřit jej v celé své seversky syrové kráse, byť zatím pouze renderované.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze