Polestar 2 uvádí novou limitku. Má téměř 500 koní a polozávodní podvozek

Polestar 2 uvádí novou limitku. Má téměř 500 koní a polozávodní podvozek
Fotografie: Polestar
  • Komu se zdá Polestar 2 málo výlučný, může si vybrat hned ze dvou limitovaných sérií
  • Ta nejnovější mění čínsko-švédský elektromobil na regulérní okruhové náčiní

Polestar si vybudoval velmi dobrou tržní pozici, zákazníci slyší na kombinaci temného Ingenlathova designu a špičkové techniky a jsou ochotni platit i za čím dál dražší limitované edice. Ta nejnovější se jmenuje Polestar 2 BST edition 230 a navazuje na předchozí BST edition 270, od níž si vypůjčila přeladěný podvozek a řadu sportovních doplňků. V jejich nabídce jde však ještě dál a kromě jiného nabízí možnost odlišit se od davu exkluzivními 21" černými koly ve stylu Polestaru 1 a dedikovanými pneumatikami 245/35 R21 Pirelli P Zero vyvinutými speciálně pro program BST.

Zatímco výkon 476 k a 680 Nm odpovídá běžnému Performance paketu a pohon je de facto standardní verzí Long range Dual motor, podvozek se dočkal radikální přestavby. Oproti beztak výkonnému setupu paketu Performance (který je tu rovněž obsažen) se přiblížil o 25 mm blíže k vozovce, angažoval o 20 % tužší pružiny, speciální tlumiče Öhlins se dvěma nastavitelnými parametry, přední stabilizátor a zmíněná 21" kola. Brzdy Performance, tedy čtyřpístková přední Bremba se 400mm kotoučem, byly naproti tomu shledány dostatečnými.

Provedené designové změny lze označit za velice decentní, tak jak se u značek s prémiovými ambicemi sluší a patří

Vůz v této konfiguraci pokoří stovku za 4,4 s a zrychlovat přestane v tempu 205 km/h. Od sériových Polestarů se odlišuje leskle černými zrcátky a lakovanými prahy plus lištami. K mání je zelená nebo černá varianta. Na přání lze doplnit i matně černý ozdobný pruh přes celé auto. Vůz lze ode dneška objednávat, k mání je ovšem limitovaný počet 230 kusů a český trh stále na oficiálním seznamu chybí. Dodávky šťastlivcům, na které se dostane, pak začnou na podzim letošního roku.

Technické parametry Polestar 2 (2024) Long Range Dual Motor Perf.

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 4 606 × 1 859 × 1 473 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon350 kW, 476 koní, točivý moment: 740 Nm
Baterie82 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 205 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 592 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze