Polestar 2 poprvé naživo. Parametry má téměř shodné jako Tesla Model 3

aktualizováno o fotky a video z Ženevy
2
Polestar 2 poprvé naživo. Parametry má téměř shodné jako Tesla Model 3
Fotografie: polestar.com
  • Polestar 2 nabídne dojezd dle WLTP až 500 kilometrů a výkon 402 koní
  • Novinku si budete moci objednat pouze přes internet
  • Výroba začne příští rok a dočkají se jen vybrané trhy

Volvo, respektive Polestar, se svým modelem 2 chystá konkurenci proti Tesle Model 3. Ten nastoupí do ringu se 78kWh baterií, výkonem 402 koní a dojezdem 500 kilometrů dle WLTP. Uspěje?

Polestar 2 je hlavním konkurentem Tesle Model 3

Polestar 2 má startovat na ceně 39 900 eur, tedy lehce nad jedním milionem korun. Nejdříve se však bude prodávat pouze verze s označením Launch, která vyjde na 1,5 milionu korun.

Jak se očekávalo, nový Polestar 2 je postaven na platformě Volvo CMA, kterou používají také jiné modely jako kompaktní XC40. Polestar tvrdí, že akumulátor v podlaze zvyšuje tuhost podvozku a snižuje hluk z vozovky o 3,7 dB ve srovnání s běžným podvozkem.

K dispozici bude i balíček Performance, který přidá brzdy Brembo, 20palcová kola či jiné barvy pásů. Moc se mi líbí interiér, který se nese v duchu Volva, zejména jednoduchosti. Vévodí mu displej orientovaný na výšku umístěný uprostřed palubní desky.

Polestar 2 bude k objednání pouze přes internet. Výroba se má zahájit příští rok a nejdříve zamíří na trhy, jako jsou Čína, USA, Kanada, Belgie, Německo, Nizozemsko, Norsko a Velká Británie.

Diskuze ke článku
Pavel
kufr má možná stejný, ale přístup do něho rozhodně lepší než tesla. A na cenách se společně i s hyundaiem určitě taky dohodli :) Polestar muže byt dost dobrý...
Grom51
Kdyz jsem videl ty crash tasty .. tak radeji vezmu teslu .. toto bude dost krehke auto podle vseho

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze