Výrobě Polestaru 2 nic nebrání, ani koronavirus

6
Výrobě Polestaru 2 nic nebrání, ani koronavirus
Fotografie: polestar.com
  • Cena Polestaru se má pohybovat lehce nad jedním milionem korun
  • Na evropský trh dorazí v průběhu léta letošního roku

Jednotlivé automobilky zavírají své výrobní závody napříč celou Evropou. Ať už jde o koncern Volkswagen, Hyundai nebo Ford. To však není překážka pro Polestar, který navzdory světovému dění kolem koronaviru plánuje rozjet výrobu Polestaru 2. Polestar údajně ihned po zveřejnění prvních informací ohledně koronaviru zavedl přísné kontroly zaměstnanců. U žádného z nich se nákaza nepotvrdila, takže Polestar hodlá spustit výrobu.

Polestar 2 má startovat na ceně 39 900 eur, tedy lehce nad jedním milionem korun. Nejdříve se však bude prodávat pouze verze s označením Launch, která vyjde na 1,5 milionu korun. Polestar 2 zvládne za autem táhnout papírově až 1 500 kilogramů, což je oproti Tesle Model 3 s 910 kilogramy slušná hodnota. Tažné zařízení bude zahrnuto do příplatkové výbavy a cena činí 1 100 eur, tedy 28 tisíc korun. Do Evropy dorazí v průběhu letošního léta.

Polestar 2 je hlavním konkurentem Tesle Model 3

Technické parametry Polestar 2 základní

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 607 × 1 985 × 1 478 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon170 kW, 231 koní, točivý moment: 450 Nm
Baterie78 kWh (75 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 500 km
Cena od1 156 000 Kč
Diskuze ke článku
PBA
Je to jen EKOnomický tah zblbnout lidi..... oni ty "eko" auta mají z čeho pneu, interier, nárazník???? Další zátěž jsou baterie! Jaký podíl mají klasické motory na co2? 2%? Nemělo by se začít jinde? To už bych překousl CNG, nebo Vodík, kde nebude zas zátěží výroba baterek.
Petr
Takové auto je akorát drahá hračka pro zbohatlíky. Normální člověk to koupí jako 10 let starou ojetinu a baterie bude krátce před smrtí.Tudíž pro nás běžné lidi zcela nepoužitelné.Auto na LPG mám staré 20 let,stále jezdí za 1 kč/km......
ghj
auto je ekologicke jen kdyz je sdilene (mezi vice uzivatelu), nebo pokud vozi vice osob (jede jedno auto misto dvou ci tri...). pohon auta je vztahu k ekologii je jen ciry marketing. kdo se chce chovat ekologicky a jezdit autem, ten by mel hledat spolucestujici apod. a neresit pohon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze