Podívejte se na interiér Porsche Taycan v celé jeho kráse

1
Podívejte se na interiér Porsche Taycan v celé jeho kráse
  • Hlavním stavebním prvkem interiéru jsou displeje, najdete v něm hned čtyři
  • Porsche se drží svého stylu a interiér je lehkou evolucí aktuálně nabízených modelů s logem Porsche na kapotě

S trochou nadsázky by se dalo říci, že neexistují tři dny po sobě, kdy by se neukázala nějaká nová část nebo informace o Porsche Taycan. První elektromobil automobilky se světové premiéry dočká už 4. září a nyní, jak píše electrek.co, se můžeme podívat na interiér v celé jeho kráse.

Porsche Taycan interiér

Interiéru Porsche Taycan vévodí displeje. Jednoznačný trend, který už využívala i Panamera a další koncernové modely. Displej před volantem samozřejmě půjde různě modifikovat podle toho, co zrovna chcete před sebou vidět. Displej ve středové části palubní desky dostane jako první infotainment na světě integrovanou aplikaci Apple Music. Další panel je v palubní desce naproti spolujezdci a jeden zobrazovač umístěný na výšku najdete i ve středovém tunelu.

Displej před řidičem bude umět zobrazovat údaje jako rychlost, mapové podklady, spotřebu či tlak v pneumatikách. Půjde prakticky o stejné informace, které vám zobrazuje Porsche Panamera nebo jiný vůz z koncernu. Středový displej vypadá prakticky totožně jako u zmíněného modelu. Systém však dozná několika změn, a to z toho důvodu, že Taycan využívá pouze elektrický pohon. S velkou pravděpodobností tak na zobrazovači budete moci vidět různé statistiky o spotřebě a tak podobně. Na fotografiích vidíme, že displej na středovém tunelu budou sloužit, podobně jako displeje v modelech Audi, k ovládání klimatizačních podmínek ve vozidle a také na něm půjde zobrazit stav baterie. Trochu tajemstvím je, co přesně bude umět poslední displej blízko ke dveřím spolujezdce. Na to si počkáme do světové premiéry.

Porsche Taycan interiér

Jen připomenu, že Porsche Taycan má na jedno nabití zvládnout ujet více jak 500 kilometrů. Výkon přitom dosahuje hodnoty 600 koní, což znamená zrychlení na 100 km/h během 3,5 sekundy a na 200 za méně než 12 sekund.

Diskuze ke článku
Slávek
Telefonovat v autě nesmím, ale hrát si s několika tablety jo?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze