První elektrické Porsche se ve své světové premiéře odhalí 4. září

První elektrické Porsche se ve své světové premiéře odhalí 4. září
  • První elektrické Porsche má být dostupné ve verzích s různými velikostmi baterie
  • Sledovat celou světovou premiéru můžete i vy
  • Základní verze by se cenově měla pohybovat okolo 2,5 milionů korun

Na oficiálním YouTube kanále automobilky se objevilo naplánované živé vysílání, kdy se má světové premiéry dočkat první elektromobil značky – Porsche Taycan.

S velkou pravděpodobností nás po představení nic nepřekvapí. Zatím poslední zprávou byla oznámená spolupráce mezi Porsche a Applem. Díky tomu bude Porsche Taycan prvním elektromobil, které bude mít implementovanou aplikaci Apple Music přímo v infotainmentu.

Porsche Taycan

Taycan by se měl prodávat ve více kapacitách baterie. Základní verze Taycanu bude dodávána s 80kWh baterií a pohonem zadních kol. Zájemce si u ní bude moci vybírat ze dvou motorových variant, které nabídnou výkon buď 322, nebo 376 koňských sil. Cena základní varianty bude začínat na částce 90 tisíc dolarů, tedy přibližně 2,5 milionu korun.

Kdo se nespokojí se základem, ten bude mít na výběr z celé řady silnějších variant. Jakousi zlatou střední cestou bude verze Taycan Carrera 4S, která nabídne akumulátor o kapacitě 96 kWh, pohon všech kol a výkon 429/483 koní. Její cena se bude pohybovat v rozmezí 2,5 milionu až 4 miliony korun.

Na částce zhruba 4 miliony bude startovat také cena verze Taycan Turbo, která nabídne stejnou specifikaci jako Carrera 4S, ovšem s tím rozdílem, že výkon se v tomto případě zvýší na 600 až 649 koňských sil. Tato verze by měla zvládnout akceleraci z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy a nejvyšší rychlost by měla dosahovat 261 km/h. Dále nabídne vzduchové odpružení a dojezd na jedno nabití až 515 kilometrů.

Akce proběhne 4. září v 15 hodin středoevropského letního času.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze