Po vysavačích a sušácích se společnost Dyson pouští i do výroby elektromobilů

Po vysavačích a sušácích se společnost Dyson pouští i do výroby elektromobilů
  • Jejím prvním vozem by se mělo stát čistě elektrické SUV
  • To nabídne luxus a bohatý prostor
  • Dojezd by měl činit minimálně 500 kilometrů a cena nebude nižší než jak 2 miliony korun

Společnost Dyson mnozí z vás znají především jako výrobce vysavačů či další sanitární elektroniky. Ovšem do budoucna by se firma chtěla zařadit po bok výrobců elektromobilů. Pomoci by jí k tomu mělo plně elektrické SUV.

Patentové nákresy SUV od Dysonu

Pokud Dysonu veškeré plány vyjdou, pak by se jeho vůz měl zařadit po bok dalších luxusních elektrických SUV mířících na anglický trh, jako je Audi e-tron, Jaguar I-Pace, Mercedes EQC či Tesla Model X. Cena všech těchto vozů se pohybuje od 1,7 až po 2,4 milionu korun. Do této cenové kategorie by chtěl Dyson zařadit i svou prvotinu, jejíž cena bude startovat na částce nejméně 2,1 milionu korun.

Automobilka plánuje vůz uvést na trh v roce 2021, a proto si stále drží většinu informací pod pokličkou. Prozatím tak víme jen to, že by automobil měl dosahovat délky až 5 metrů, měl by nabízet vysokou světlou výšku a naopak poměrně nízko situovanou střechu s výrazně zkoseným předním sklem.

Jak bude vůz vypadat, napověděly patentové snímky představené magazínem carwow.co.uk, na základě kterých byla vytvořena grafika přibližné podoby vozu. Na ní zaujme především šíře mezi předním a zadním kolem, která dává jasně najevo, že cestující budou mít ve voze královský prostor. Zajímavý je také detail přední masky, který pracuje se systémem barevného podsvícení, které můžeme znát ze sanitární elektroniky společnosti Dyson.

Zaujme také konstrukce vozu, která bude využívat především hliník pro co nejefektivnější snížení hmotnosti a tedy i maximalizaci možného dojezdu. Ten by měl být podle výrobce minimálně 500 kilometrů. Již nyní se navíc spekuluje o vodíkové a hybridní verzi vozu, na které si měla značka taktéž nechat udělit patenty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze