Nejbezpečnější vůz pro Američany? V testech zvítězila Toyota RAV4

1
Nejbezpečnější vůz pro Američany? V testech zvítězila Toyota RAV4
  • RAV4 dostala nejvyšší hodnocení v testech IIHS
  • Jde o ekvivalent evropských testů NEDC
  • Pochvalu si vysloužil především standardně dodávaný předkolizní systém

Toyota RAV4 pro rok 2019 sklízí úspěchy, kam se podívá. Velké oblibě se těší nejen u nás, ale také za velkou louží. V bezpečnostních testech Institute for Highway Safety (IIHS) získala nejvyšší hodnocení ve všech šesti kategoriích pasivní bezpečnosti. Výsledek ukázal nejvyšší úroveň zabezpečení při čelní srážce, boční srážce, když vůz zavadí o překážku malou částí přídě na straně řidiče a na straně spolujezdce, a dále při zmáčknutí střechy.

Hodnotitelům se také líbila funkce hlavových opěrek pro ochranu hlavy a krku. Nový model byl zkonstruovaný na platformě TNGA, která disponuje extrémně tuhou konstrukcí a zvyšuje pasivní bezpečnost řidiče a spolucestujících. V testech pomohlo také nejvyšší hodnocení předkolizního bezpečnostního systému (PCS), který patří do standardní výbavy RAV4. Při testu v rychlosti 20 km/h a 40 km/h úplně předešel srážce, samozřejmě také před srážkou varoval zvukovým signálem.

Toyota RAV4 s hybridním pohonem nás velice zajímá, již brzy se tedy můžete těšit na její test.

Diskuze ke článku
Bouce
Je to spíš velice nebezpečné auto. Při čelním nárazu se člověk vždy trochu nadzvedne. A vzhledem k tomu, že při 190 cm mezi stopem a hlavou sotva protáhne dlaň, tak máte poranění páteře téměř 100%

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze