Parkování v modrých zónách v Praze jen za 100 Kč ročně? Ano, s elektromobilem

1
Parkování v modrých zónách v Praze jen za 100 Kč ročně? Ano, s elektromobilem
  • Stačí nainstalovat speciální senzor k posilovacímu stroji a separátní vysílač jej propojí s aplikací ve vašem telefonu
  • Vy tak dostanete statistiky i přehled o jednotlivých opakováních cviku a podobně
  • Prozatím se služba jménem Connected Gym nabízí jen na vybraných trzích a není naplno komerčně k dispozici

Praha a její jednotlivé městské části postupně zavádí první konkrétní formy podpory elektromobility. Například Praha 3 deklaruje na svém území výstavbu nových nabíjecích stanic a chce také provozovat více elektrobusů. Jeden takový už více než rok v Praze jezdí. Nyní jsme se dočkali zajímavé podpory.

ČEZ, ulice Křižíkova v Hradci Králové

Málokdo ví o velmi zajímavé výhodě pro řidiče elektromobilů, kteří pravidelně jezdí po Praze nebo do ní dojíždějí. Ve všech zónách placeného a rezidenčního stání je totiž po registraci možné parkovat bez omezení zdarma, stačí se pouze zaregistrovat. Výhoda platí jak pro rezidenční stání (takzvané modré zóny), tak pro smíšené fialové zóny nebo zóny placeného stání označené oranžovou nebo zelenou barvou.

Jediné, co majitel elektromobilu musí udělat, je zaregistrovat se. Roční poplatek činí 100 Kč, což je výrazně nižší sazba než u konvenčního automobilu, za který je nutno zaplatit 1 200 Kč u fyzických osob a až desítky tisíc ročně u automobilů, jejichž vlastníkem je právnická osoba nebo fyzická osoba podnikající. Výhodou navíc je, že pro nově zavedené zóny placeného stání na Praze 5, 6 a 8 se stačí zaregistrovat pouze jednou a výhoda platí na všech zónách v daných městských částech. Pro staré parkovací zóny na Praze 1, 2, 3 a 7, které ještě nejsou integrovány do nového systému, je nutno registrovat se odděleně pro každou městskou část zvlášť. Poplatek však zůstává stejný. Výhoda platí jak pro elektromobily fyzických, tak právnických osob.

Diskuze ke článku
petrsss7
Co se tyce elektromobilu
tu http://www.dopravniznaceni.com/Jak-je-to-s-elektromobily-v-Cesku-b1107.htm jsem narazil na clanek jak to snimi je v cr v roce 18
neni nejaky podobny z tohoto roku
jak to postoupilo atdd

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze