Otestovali jsme novou aplikaci Mercedes Me (2020). Je špičková

Otestovali jsme novou aplikaci Mercedes Me (2020). Je špičková
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Nová aplikace pro ovládání Mercedesů potěší špičkovou grafikou, možnostmi i funkcemi
  • Zaujala nás například možnost přes aplikaci otevřít střešní okno

Mercedes patří dlouhodobě na špičku v oblasti digitálních technologií. Ostatně jeho infotainment MBUX, který najdete v nejnovějších autech, patří k tomu nejlepšímu mezi všemi značkami. Automobilka nyní vydala novou, zcela přepracovanou aplikaci Mercedes Me, která slouží ke vzdálenému ovládání vozidla a obzvlášť užitečná je v případě propojení s elektromobilem. My jsme aplikaci vyzkoušeli ve spojení s plně elektrickým Mercedesem EQC a novým hybridním Mercedesem A250e. Kompletní přehled schopností a vzhledu nové aplikace vám odhalí naše video níže.

Jak vypadá nová aplikace Mercedes Me pro ovládání aut?

Grafika aplikace je ve zcela novém hávu, stejně tak celková logika a navigace. Obzvláště oceňuji konfigurovatelné zástupce funkcí, které nejčastěji používáte. Vzdálené uzamčení a odemčení dveří je už standardem, ale mezi funkcemi, které u automobilů vídáme zřídka, je i vzdálené otevření/zavření oken, včetně střešního, a to dokonce s možností nastavit jej do různých poloh. V oblasti elektromobility nechybí standardní funkce včetně přehledu o aktuálním dojezdu, podrobné možnosti plánování odjezdů s nabíjením, vyhříváním nebo chlazením vozu, a to včetně opakujících se odjezdů ve zvolené dny v týdnu. Nechybí pak ani geofencing funkcionality s notifikacemi o tom, že vozidlo opustilo lokalitu nebo přesáhlo nastavenou rychlost.

Pokud si chcete do svého vozu dokoupit některé funkce, například Android Auto nebo DAB rádio, odkáže vás nová aplikace Mercedes Me na separátní aplikaci Store, kterou si musíte stáhnout zvlášť. To samé platí i pro objednání se na servis a přehled o servisních úkonech nebo aplikaci pro sdílení vašeho Mercedesu. Ideálně by všechny tyto funkce měly být součástí primární aplikace Mercedes Me.

Přehled schopností nové aplikace Mercedes Me

Celkově je nové Mercedes Me naprosto špičkovou aplikací s výbornou grafikou, customizovatelností pro uživatele a širokými funkcemi. Upgrade ze staré aplikace, pokud ji ještě používáte, určitě doporučujeme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze