Opel prozradil cenu elektrické Astry pro český trh. Stejně jako výbava není malá

11
Opel prozradil cenu elektrické Astry pro český trh. Stejně jako výbava není malá
Fotografie: Opel
  • Základní cena elektrické Astry činí 1,2 milionu Kč
  • K dispozici je výbava GS
  • Základem je baterie s kapacitou 54 kWh

Nová generace Opelu Astra je k dispozici s mnoha typy pohonů a naprosto novinkou je elektrická verze. Ta nyní zná cenu pro český trh. Startovním provedením je vždy výbava GS, která v základu vychází na 1 259 990 Kč. Karoserie vozu je v tomto případě standardně lakovaná ve žluté metalíze Kult. Kdo bude chtít jinou barvu, bude muset vynaložit 7 000 Kč za bílý odstín. Komu by nestačilo ani to, může připlatit za jiný lak karoserie, tentokrát ale už 16 až 20 tisíc Kč. Elektrická varianta vždy přijede na 18" kolech a ve výbavě jsou boční tónovaná skla, kontrastní černá střecha, černé lišty a LED přední i zadní světla či třífázová palubní nabíječka s výkonem 11 kW.

Opel myslel i na bezpečnost, v základní výbavě jsou parkovací senzory vpředu i vzadu. Ty jsou dále doplněné o panoramatický kamerový systém, dešťový senzor, automatické přepínání světlometů, mlhovky a adaptivní tempomat. Připlatit lze za sadu Tech GS v ceně 40 tisíc Kč. V ní se nachází bezdrátová nabíječka pro smartphony, sada Drive Assist (aktivní udržování v jízdním pruhu, asistent změny jízdního pruhu, upozornění na vozidlo v mrtvém úhlu, asistent proti kolizi při parkování) a hlavně IntelliLux LED Pixel světlomety. Za plně elektricky ovládaná přední sedadla s certifikátem AGR, výhřevem a masáží je potřeba připlatit 20 tisíc Kč.

Elektrická verze disponuje elektromotorem s výkonem 115 kW, což zaručuje solidní jízdní zážitek nejen ve městě. Opel Astra Electric umí jet až 170 km/h, baterie vozu má využitelnou kapacitu 51 kWh, což průměrným jízdním tempem vystačí na ujetí přibližně 300 km. Dobrou zprávou je, že příští rok v lednu dorazí na český trh také elektrická varianta v provedení Sports Tourer.

Technické parametry Opel Astra Electric

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 374 × 1 860 × 1 442 mm, 1 765 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon115 (110 + 81) kW, 156 (150 + 110) koní, točivý moment: 270 Nm
Baterie54 kWh (51 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?
Cena od1 259 990 Kč
Diskuze ke článku
Petr Jahoda
Petr Jahoda
V Opelu asi berou manazirci dobrej matros, takovou haluz vyplodi za mega prachy.
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Staré německé přísloví: Jeder Trottl hat einen Opel
Michal Opluštil
Michal Opluštil
Nechci si zase stěžovat na Stellantis, ale z pohledu výkonů, dojezdu a absence zásadních prvků (zadní náhon, frunk, V2L, tažné...) u EV a rodinného auta je za tuto cenu nesmysl. Já opravdu chci EV z Evropy, ale tohle ne...dejte mě Berlingo/Rifter/Combi 7mist, 115kW/54kWh , zadní náhon a aspoň 10A zásuvkou s cenou pod milion a jdu měnit 😍
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Snad nečekají, že si to někdo za tuhle cenu koupí. :-D Jako vážně? To mě pobavilo. Škoda času na tohle téma psát článek. Postačilo napsat cenu a přidat fotku vozu. :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze