O budoucím angažmá Herberta Diesse už je možná rozhodnuto

5
O budoucím angažmá Herberta Diesse už je možná rozhodnuto
Fotografie: Volkswagen
  • Nedávno odstavený šéf Volkswagen Group zřejmě nebude mít problém najít novou práci
  • Je proslulý svými nekompromisními postoji a tahem na branku
  • Proto ho možná čeká ještě zajímavější kariéra než dosud

Není to žádná novinka ani tajemství, že Herbert Diess patří k blízkým osobním přátelům Elona Muska. Oba se vzájemně respektují, dokonce natolik, že nynější šéf Tesly nabídl někdejšímu šéfovi Volkswagenu místo šéfa Tesly ještě předtím, než se stal šéfem Volkswagenu. Jenže rakouský supermanažer se rozhodl pro Volkswagen, který otočil na cestu co nejrychlejší plné elektrifikace, a to navzdory řadě konzervativních manažerů, kteří se takové hry vabank báli. Oponentům v čele s odbory se jej nakonec podařilo nadvakrát z pozice šéfa druhé největší automobilky světa vyštípat a nahradit jej poslušnějším Oliverem Blumem. A Diess je připraven přijímat nové výzvy, jak o sobě rádi píší nezaměstnaní manažeři do životopisů.

Jenže jeho starostí zanedlouho už zřejmě nebude, jak dlouho vyžije ze zlatého padáku od Volkswagenu, ale zda přijmout nabídku, jaká chodí jednou za život. Už proto, že ji pravděpodobně dostane podruhé. Nedávno totiž člen představenstva Tesly James Murdoch veřejně prohlásil, že Musk, který se šéfem Tesla stal vlastně nedobrovolně, chce tuto pozici přenechat jinému manažerovi a sám se věnovat jen určování dalšího směřování firmy. Jedním ze zmiňovaných důvodů je Muskovo obrovské pracovní přetížení související s akvizicí Twitteru. A tak si kolegové z electrek.co zaspekulovali, o kom zřejmě Musk přemýšlí jako o nástupci. Veřejně se sice skloňují jména Drew Baglino, což je současný šéf vývoje a výroby agregátů, a Zach Kirkhorn, finanční ředitel Tesly. Jenže Diess do rovnice zapadá zkrátka nejlépe. Uvidíme už brzy.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Ze by konecne nekdo udelal v Tesle poradek a zameril usili na to aby spravne fungovali zakladni funkce jako treba automaticke sterace nebo automaticka dalkova svetla namisto vymysleni hovadin kterou stupidni hru z dob smibitu si zahrat pri nabijeni?
Dini Dini
Dini Dini
No přinést trochu Volkswagenu a s ním Evropy do Tesly by byl chytrej krok. To Tesle fakt chybí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze