NVIDIA a Mercedes společně pracují na novém systému jízdních asistentů

NVIDIA a Mercedes společně pracují na novém systému jízdních asistentů
Fotografie: mercedes-world.com
  • Nový systém se v autech Mercedes-Benz objeví v roce 2024
  • Vozy se budou vyrábět s vestavěným kompletním hardwarem a aktualizacemi se budou zpřístupňovat jednotlivé funkce
  • Nový systém Mercedes nabídne ve 2., nebo 3. úrovni autonomie a s možností parkování na 4. úrovni

Od roku 2024 se u Mercedesu můžeme těšit na nový systém od společnosti NVIDIA. Bude zahrnovat jak software, tak kompletní hardware pro autonomní jízdu a další jízdní asistenty.

NVIDIA a Mercedes pracují na novém systému

Systém NVIDIA bude k dispozici pro všechny automobily nové generace Mercedes, i když nemusí být nutně spuštěn ve všech modelových řadách současně. Vozy se budou vyrábět s vestavěným hardwarem bez ohledu na to, zda jsou objednány s rozšířenými možnostmi jízdních asistentů. Veškerá rozšíření možností a nové funkce se budou, podobně jako u Tesly, nahrávat za pomoci softwarových aktualizací.

Dalším aspektem „softwarově definovaného“ automobilu, jak společnosti příští generaci vozu nazývá, bude přítomnost „aplikací“, podobně jako na telefonu. Některé budou zdarma, jiné zpoplatněny. Zatím nevíme, jestli bude existovat API pro vývojáře třetích stran, nebo zda aplikace budou poskytovány pouze společnostmi NVIDIA a Mercedes, se zprávou přitom přišel electrek.co.

NVIDIA a Mercedes tvrdí, že nový systém bude postaven na jejich platformě DRIVE AGX Orin, ale nebyli bychom překvapeni, kdyby se před rokem 2024 tento systém upgradoval, protože počítačový hardware se vyvíjí rychle a Orin bude pravděpodobně za čtyři roky zastaralý. NVIDIA tvrdí, že Orin je schopen autonomního řízení až úrovně 5, ale Mercedes plánuje uvést systém pouze do 2., nebo 3. úrovně s možností parkování na 4. úrovni.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze