Nový Volkswagen T-Cross dostane do sériové výbavy systém rozpoznávání chodců

1
Nový Volkswagen T-Cross dostane do sériové výbavy systém rozpoznávání chodců
  • Volkswagen zveřejnil první upoutávku na T-Cross pro rok 2019
  • Nové SUV přijede na trh s mnoha asistenčními systémy

Dva týdny před světovou premiérou modelu T-Cross ukazuje Volkswagen své nejnovější SUV poprvé bez maskování, a to za jízdy v nové upoutávce „I am safe“. Nejkompaktnější SUV značky Volkswagen na konci 14sekundového klipu automaticky aktivuje maximální brzdění prostřednictvím funkce nouzového brzdění City včetně rozpoznávání chodců, aby nedošlo ke kolizi s nepozorným člověkem, který náhle vkročil do vozovky. „I am safe“ je jednou ze čtyř tematických oblastí, které definují nejdůležitější vlastnosti tohoto modelu. Nový T-Cross bude uveden na trh na jaře 2019.

T-Cross vstoupí na trh se sloganem „I am more“, který má vyjadřovat jeho postavení na trhu a zároveň i příslib zákazníkům. Toto motto je rozděleno do čtyř dílčích oblastí: „I am practical“, „I am cool“, „I am intuitive“ a „I am safe“. Ke každé z těchto oblastí vznikla jedna upoutávka. Na první klip se můžete podívat níže.

„I am safe“ zdůrazňuje, že T-Cross přijde na trh jako jedno z nejbezpečnějších vozidel své třídy – s vynikající úrovní pasivní bezpečnosti a mimořádně širokou nabídkou asistenčních systémů. Všechny verze budou sériově vybaveny asistentem pro jízdu v jízdním pruhu „Lane Assist“, systémem pro detekci překážek před vozem „Front Assist“ s funkcí nouzového brzdění City a již zmíněným rozpoznáváním chodců. Mezi další nabízené asistenční systémy patří mimo jiné asistent pro sledování slepého úhlu (upozorňuje na vozidla v zóně slepého úhlu) včetně „asistenta pro vyjetí z parkovacího místa“ (upozorňuje na vozidla, která přijíždějí k vozu T-Cross vzadu ze stran), „systém preventivní ochrany cestujících“ (při riziku kolize uzavře okna dveří a posuvné střešní okno, přitáhne bezpečnostní pásy a zvýší brzdný tlak) a adaptivní tempomat ACC (automaticky brzdí a zrychluje na základě dat z radarového senzoru).

Diskuze ke článku
Peppa
Proč nejsou ve standardu všechny asistenty? Vždyť je to pár stokorun navíc!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze