Nový Hyundai Ioniq vstupuje na český trh. Cena startuje lehce pod 900 000 Kč

aktualizováno o fotografie z frankfurtského autosalonu
Nový Hyundai Ioniq vstupuje na český trh. Cena startuje lehce pod 900 000 Kč
  • Nový elektrický Ioniq má baterie o kapacitě 38,3 kWh, které slibují reálný dojezd až 311 kilometrů
  • K dispozici je nový infotainment, který podporuje spárování s vaším chytrým telefonem a následné vzdálené ovládání určitých funkcí
  • Cena Ioniq Hybridu startuje od 599 990 Kč, Ioniq Plug-in hybrid od 799 990 Kč, Ioniq Electric od 899 990 Kč

Hyundai Motor uvádí na trh novou modelovou řadu Ioniq s vylepšenou konektivitou a designem. Před časem už nějaké informace korejská automobilka uvolnila a nyní Ioniq oficiálně vstupuje na český trh. Ioniq byl v době své premiéry v roce 2016 prvním automobilem na světě koncipovaným od začátku pro tři různé elektrifikované pohony – hybridní, plug-in hybridní nebo elektrickou variantu.

Nový Ioniq Electric dostal do výbavy nový systém Bluelink, který nabídne i spárování s vaším chytrým telefon. Díky této technologii budete moci ovládat základní funkce vozidla, jako je zapnutí klimatizace, či zkontrolovat, zda máte zamknuté všechny dveře a tak podobně. Změnou samozřejmě prošel i design, ale především se zvedla kapacita baterie. Nový Ioniq má baterii o velikosti 38,3 kWh, což má podle automobilky znamenat reálný dojezd 311 kilometrů.

Náš nový model Ioniq Electric navazuje na úspěch první generace díky řadě vylepšení v oblastech konektivity, celkového dojezdu a designu,“ říká Thomas A. Schmid, provozní ředitel společnosti Hyundai Motor. „Co se týče vozidel Hyundai pro ekologickou mobilitu, je Ioniq průkopníkem, protože nabízí našim zákazníkům všechno, co požadují, díky uživatelsky přívětivým vyspělým technologiím, které usnadňují život.“

Elektromotor poskytuje nejvyšší výkon 136 koní a maximální točivý moment 295 Nm. Elektromobil je standardně vybaven výkonnější nabíječkou 7,2 kW (doposud 6,6 kW). Při použití stojanu pro rychlé nabíjení výkonem 100 kW lze akumulátory nabít na 80 % kapacity za pouhých 54 minut.

Na přání dodávaný multimediální systém s audiovizuálními a navigačními funkcemi zobrazuje na 10,25" dotykovém displeji s funkcí děleného zobrazování nejrůznější užitečné informace. Systém kromě toho disponuje funkcí hlasového ovládání s připojením ke cloudu, a to v šesti jazycích (pouze se systémem Bluelink). Uživatelé si mohou individualizovat vylepšený displej výběrem ze dvou verzí hlavní plochy a možností upravit si zobrazované ikony a funkce. Již základní informační a zábavní systém standardně disponuje funkcemi Android Auto a Apple CarPlay.

Nový Ioniq Electric přebírá od Kony Electric funkci ovládání vozidla jedním pedálem umožňující maximální využívání technologie brzdění rekuperací kinetické energie. Řidič může zastavit vozidlo pouhým držením levé páčky na volantu, aniž by musel sešlápnout pedál brzdy. Tato funkce chytrého brzdění rekuperací kinetické energie automaticky mění intenzitu rekuperace kinetické energie v závislosti na sklonu vozovky a dopravní situaci před vozidlem po uvolnění pedálu plynu.

Nový Ioniq Electric je vybaven také režimem Eco+, který doplňuje standardní režimy Eco, Comfort a Sport. Aktivací režimu Eco+ řidič sníží spotřebu elektrické energie. Nové modely Ioniq Hybrid a Plug-in jsou pro zákazníky k dispozici od července 2019. Elektrická verze bude následovat v září 2019. Cena Ioniq Hybrid začíná od 599 990 Kč, Ioniq Plug-in hybrid od 799 990 Kč, Ioniq Electric od 899 990 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze