Nový dokument o Rimacu vám umožní nahlédnout i pod ruce mechaniků

Nový dokument o Rimacu vám umožní nahlédnout i pod ruce mechaniků
  • V dokumentu vás procesem výroby vozů provede samotný Mate Rimac
  • Ukáže, jak se vozy kompletují, i kolik metrů kabelů je potřeba pro jeden vůz

Chorvatská automobilka Rimac je zajímavým příkladem toho, jak může i v zemi, která nemá s automobilovým průmyslem vůbec nic společného, vyrůst startup, se kterým chtějí spolupracovat i ti největší hráči automobilového průmyslu.

Příběh Rimacu je skutečně zajímavý a rozhodně stojí za to dozvědět se o této chorvatské automobilce co nejvíce. Nyní máte tu možnost díky čtyřdílnému videodokumentu, ve kterém automobilka prozrazuje detaily nejen ze své historie, ale především dává možnost nahlédnout do procesu vzniku neuvěřitelných vozů, na kterých automobilka pracuje.

Prvním dílem pořadu Discovery Rimac Today vás provede sám zakladatel automobilky Mate Rimac. Dozvíte se od něj něco o historii automobilky, podíváte se pod ruce mechaniků, kteří pracují na zpracování dílů pro vozy, uvidíte kompletování podvozku, instalaci kabeláže automobilů, ale i to, jakým způsobem jsou do vozů montovány motory, převodovky, infotainment a další komponenty.

Zatímco dříve společnost fungovala v omezených prostorách a veškerá výroba probíhala ručně a ve velmi malých sériích, po přestěhování společnosti do nového výrobního závodu má konečně prostor na opravdu velké věci. Již v příštím roce chce zahájit výrobu svého nového vozu C_Two, což je elektrický hypersport, který nemá sobě rovného.

Společnost chce zároveň začít vyrábět vlastní akumulátory, pohonné systémy pro elektromobily a různé další díly i pro další výrobce elektromobilů, mezi kterými je například Hyundai, Porsche, Aston Martin, Köenigsegg, Pininfarina a další zvučná jména automobilového průmyslu.

Není to ani deset let, co Mate Rimac svou společnost založil. Ta se dnes těší celosvětovému renomé a zaměstnává více jak 500 zaměstnanců. Když Rimac svou společnost zakládal, měl sen ukázat světu, jak velký potenciál dříme ve vozech s elektrickým pohonem. Nutno říci, že se mu tento sen začíná skutečně plnit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze