Nový americký hypersport na baterie už jde rezervovat. Jeho křivky vás okouzlí

1
Nový americký hypersport na baterie už jde rezervovat. Jeho křivky vás okouzlí
  • Americká společnost Mullen Technologies spustila rezervace na svůj hypersport
  • Dostalo název Qiantu K50 podle svého spolutvůrce Qiantu Motor
  • Nabízí dojezd 380 kilometrů, výkon 600 koní a zrychlení na sto pod 5 sekund

Amerika, to není jenom Ford nebo Tesla, ale čím dál častěji i méně známé společnosti, které vyrukují se svými elektrickými auty. Tak jako kalifornští Mullen Technologies, kteří spolupracují s Qiantu Motor na elektrickém sportovním kupé Qiantu K50. Dokonce jde už rezervovat, a to na webových stránkách mullenusa.com.

Qiantu K50 mi z boku svojí zádí připomíná Audi A7. Vypadá však zajímavě. Půjde o limitovanou edici s dojezdem až 380 kilometrů na jedno nabití díky bateriím o kapacitě 100 kWh. Auto je vybaveno stejnou technologií jako vozy Formule E, takže na krátký čas dokáže zvýšit svůj výkon.

Auto stojí na univerzální platformě, kam se dá implementovat různá velikost baterie. Na stejném podvozku mohou stát i další modely. Společnost se inspiruje i Teslou. Většina elektromobilů jsou dnes prakticky počítače, které dokážete aktualizovat na dálku a odemknout tak nové funkce nebo třeba zlepšit zrychlení. Přesně touto cestou chce jít i Mullen Technologies.

Auto má být k dispozici ve dvou variantách: Premium a Sport+. 800 Nm točivého momentu a rovných 600 koní výkonu, který půjde na všechna čtyři kola, zajistí zrychlení z klidu na 96 km/h za 4,6 sekund.