Nové Mitsubishi Colt se ukáže v červnu, dostane hybridní pohon

Nové Mitsubishi Colt se ukáže v červnu, dostane hybridní pohon
Fotografie: Mitsubishi Motors
  • Mitsubishi se vrátí do evropského segmentu B novým Mitsubishi Colt
  • Po uvedení nového ASX na trh se Colt vrací do srdce evropského segmentu B
  • Nový Colt staví na úspěchu předchozích generací, je vyvinutý pro Evropu a dostane hybridní pohon

Automobilka Mitsubishi měla v minulostio zastoupení v segmentu B v podobě malého hatchbacku siluetou připomínající malé MPV s názvem Mitsubishi Colt. Model s označením Colt byl poprvé představen v 60. letech 20. století a od té doby se toto jméno celosvětově používá hlavně u kompaktních vozů. Je jedním z nejznámějších modelů Mitsubishi zejména v Evropě. Od roku 2004 do roku 2014 se tu prodalo přes 400 tisíc kusů zatím poslední generace Mitsubishi Colt. Po devítileté přestávce se Mitsubishi Colt na trh vrátí a dostane hybridní pohon.

Nové Mitsubishi Colt se představí v červnu

Mitsubishi Motors Europe dnes potvrzuje uvedení zcela nového Coltu, který bude představen 8. června a do prodeje v celé Evropě se dostane na podzim. Colt vyvinutý pro evropský region a vybavený pokročilými technologiemi doplní nabídku značky v základním evropském segmentu B spolu s novým ASX (B-SUV), které k dealerům přichází právě nyní. „Nový Colt bude po novém Mitsubishi ASX druhým zcela novým modelem, který bude letos uveden na trh, a produktová ofenzíva bude pokračovat příští rok s příchodem nového Outlanderu PHEV,“ řekl Frank Krol, prezident a CEO Mitsubishi Motors Europe. „Jsem potěšen, že mohu přivést Mitsubishi Motors zpět do hlavního evropského segmentu B a nabídnout našim zákazníkům vysoce konkurenceschopný nový model hodný jména Colt.

Teaser na nové Mitsubishi Colt

Zcela nové Mitsubishi Colt nabízí řadu pokročilých možností pohonu, které splňují potřeby zákazníků, kde benzinové a hybridní (HEV) pohonné jednotky tvoří přibližně 80 % prodejů nových vozů. Kromě čistě benzínových motorizací bude k dispozici 1,6 Hybrid (HEV). Pod kapotou bude mít čtyřválcový benzinový motor se dvěma elektromotory a 1,2kWh baterií spojený s automatickou, vícerežimovou převodovkou. Kombinovaný výkon 105 kW spolu s objemem motoru naznačuje, že půjde o hybridní pohon, který známe z Mitsubishi ASX. Emise CO2 dle cyklu WLTP pak vychází na 95–101 g/km.

Benzínové pohony i hybridní

Základním motorem je inovativní tříválcový 1,0litrový benzínový agregát s výkonem 49 kW spojený s pětistupňovou manuální převodovkou. Pro zákazníky, kteří hledají vyšší výkon, je Mitsubishi Colt k dispozici s tříválcovým, 1,0litrovým, 67kW zážehovým přeplňovaným motorem s přeplňováním, se šestistupňovou manuální převodovkou. Vrcholem nabídky je již zmíněné efektivní hybridní (HEV) pohonné ústrojí.

Zcela nové Mitsubishi Colt je založeno na platformě aliance Renault-Nissan-Mitsubishi označené CMF-B a je vybaveno nejnovějšími pasivními a aktivními bezpečnostními systémy, díky nimž je jízda bezpečnější a pohodlnější. Uvnitř Coltu je v moderní kabině integrována řada technologií, které umožňují řidiči přizpůsobit si zážitek z jízdy a přitom zůstat ve spojení s pokročilým informačním a zábavním systémem. Mitsubishi Colt se bude vyrábět v továrně Renault Bursa v Turecku s prodejem od podzimu 2023.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze