Nissan ukáže světu crossover Ariya v půlce července

Nissan ukáže světu crossover Ariya v půlce července
Fotografie: fDrive.cz
  • 15. července Nissan představí nový elektromobil Ariya
  • Z pohledu automobilky jde o možnost být na elektromobilním trhu znovu jedničkou

Už v polovině příštího měsíce japonský Nissan, který je předním mainstreamovým výrobcem elektromobilů, představí nový elektrický crossover Ariya. Veřejnosti jej odhalí na domácí půdě v Jokohamě. Nenápadně to vyplynulo z nejnovější tiskové zprávy, která se věnovala informování o přeměně koncepčních aut na produkční. Na informaci upozornil insideevs.com.

Prakticky žádné další detaily ohledně chystané novinky však nejsou k dispozici. Počkat si na detaily proto nejspíš budeme muset až do 15. července. Ve zprávě dále stojí, že Ariya předefinuje stávající segment crossoverů. Zejména nabízeným prostorem uvnitř, bohatou výbavou nebo komfortem.

Koncept vozu byl v roce 2019 představen na autosalonu v Tokiu, kde zároveň poukázal na zrod nové platformy s pohonem všech kol a dvěma elektromotory. Platformu budou využívat mnohé vozy v rámci aliance Renault–Nissan–Mitsubishi. Z pohledu Nissanu se jedná o klíčový model, se kterým se může vrátit zpět na výsluní mezi elektromobily.

My jsme si chystanou novinku ve fázi konceptu prohlédli už na veletrhu CES letos v lednu, a tak se níže v článku můžete podívat na fotografie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze