Nismo se vrací do Evropy se sportovní úpravou elektromobilu Nissan Ariya

Nismo se vrací do Evropy se sportovní úpravou elektromobilu Nissan Ariya
Fotografie: Nissan
  • Ještě ovšem neznáme konkrétní specifikace pro Evropu, je možné, že vůz bude odlišen hlavně designově
  • Nissan Ariya Nismo dostal černo-červený body kit, nová 20palcová kola, upravený přední a zadní nárazník a zadní spoiler nad zadním oknem

Nismo (zkratka pro Nissan Motorsport International Limited), sportovní divize Nissanu, která byla založená už v roce 1984, se po čtyřleté odmlce vrací do Evropy s upraveným elektromobilem Ariya, který jsme pro vás v běžné verzi již otestovali a kolega jej označil jako velmi zajímavou konkurenci pro aktuální evropské značky. Nissan Ariya Nismo určený pro Evropu by na rozdíl od verze, která je k dispozici v Japonsku a o které jsme vás informovali už dříve, by však podle insideevs.com mohl být více designovaným paketem než skutečně zaměřený hlavně na výkon, jak bylo dříve u vozů s přídomkem Nismo pravidlem (jako poslední byl v Evropě dostupný Nissan 370Z Nismo).

Nismo je zpět v Evropě! Tuto vzrušující značku vracíme na náš trh s novým a osvěženým modelem. Vzhledem k tomu, že prosazujeme elektrifikaci naší modelové řady, je nezbytné, abychom i nadále nabízeli elitní a vzrušující modely pro zákazníky a také pro nadšence Nismo. Ariya Nismo dosahuje dokonalé rovnováhy mezi okamžitou odezvou a zrychlením plně elektrického vozu a mechanickým vyladěním sportovního vozu, což ve výsledku znamená vynikající vůz pro každodenní jízdu. Připravte se na to, že díky svému výraznému designu a postoji bude vyčnívat z davu,“ uvedla Mayra González, viceprezidentka divize marketingu a prodeje ve společnosti Nissan Europe.

Jak můžete vidět na fotografiích a také ve videu, zvenčí dostal Nissan Ariya Nismo černo-červený body kit, nová 20palcová kola, upravený přední a zadní nárazník a zadní spoiler nad zadním oknem.

Evropská verze rychlého elektrického crossoveru má kompletně debutovat už tento víkend během finále sezóny šampionátu Formule E v Londýně, o kterém vás pravidelně informujeme a jinak tomu nebude ani tentokrát. Dá se očekávat, že se během slavnostní premiéry vozu dozvíme více informací, včetně výkonu, baterie či ceny. Už nyní však díky tiskové zprávě víme, že elektromobil bude k dispozici na všech evropských trzích, kde je již k dispozici běžná verze Nissanu Ariya, což zahrnuje i Českou republiku.

Technické parametry Nissan Ariya Nismo B6 e-40RCE

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 595 × 2 172 × 1 660 mm, 2 080 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon270 kW, 362 koní, točivý moment: 560 Nm
Baterie66 kWh (63 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 130 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 482 km
Cena od1 449 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze