U sousedů se již dá koupit vyladěný Nissan Ariya Nismo. Stojí od 1,6 milionu Kč

1
U sousedů se již dá koupit vyladěný Nissan Ariya Nismo. Stojí od 1,6 milionu Kč
Fotografie: Nissan
  • Vůz je nejprve dostupný na německém trhu
  • Výkon činí 435 koní a točivý moment dosahuje 600 Nm
  • V základu jsou sportovní sedadla, ozdobné prošívání a speciální jízdní režim

Nissan zpřístupnil svou žhavou novinku, kterou je sportovní verze modelu Ariya. Elektrické SUV přichází v edici Nismo, která je zprvu dostupná na sousedním německém trhu. Důkazem je konfigurátor značky, kde lze nalézt kompletní nabídku a taktéž ceny. Sportovně upravený Nissan Aryia Nismo je k dispozici v silnější variantě, která nabízí pohon všech kol a především výkon 435 koní. Díky četným úpravám pohonného ústrojí lze využít zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 5 sekund a verze Nismo se rozjede maximálně na 200 km/h. To sice není nic moc, ale Nissan nejspíše tímto krokem chrání baterii a další součásti proti přehřátí/zničení.

Baterie verze Ariya Nismo nabízí kapacitu 87 kWh, točivý moment dosahuje hranice 600 Nm a bohužel lze opět využít rychlonabíjení výkonem pouze 130 kW. Na tomto mohl výrobce dle našeho názoru zapracovat, protože díky vysokému dynamickému potenciálu lze očekávat vysokou spotřebu a tím pádem i častější nabíjení. A na kolik vlastně tedy Nissan Ariya Nismo vychází? Základem je cena 63 990 eur (1,6 milionu Kč). Součástí výbavy jsou 20" sportovní disky kol, o 8 mm snížený podvozek ve srovnání se zbytkem modelové řady Ariya a k dispozici jsou celkem čtyři odstíny laku. V kabině lze očekávat červené ozdobné prošívání na palubní desce a volantu, sportovní sedadla s logem Nismo a volič jízdních režimů se speciálním módem Nismo.

Technické parametry Nissan Ariya Nismo B9 e-40RCE

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 595 × 2 172 × 1 660 mm, 2 220 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon320 kW, 429 koní, točivý moment: 600 Nm
Baterie90 kWh (87 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 130 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 482 km
Cena od1 449 990 Kč
Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Naposledy upraveno: 10:17
Nejsem nadšen, tohle auto má potencionálně velmi málo kupců, spíš taková zajímavost, než prvek co může zamýchat tržním prostředí EV. Ano, články nebo chlazení mají příšli velký limit na takový výkon vozu, souhlasím, že tady už je 130kW/h opravdu velmi podprůměrný dobíjecí výkon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze