Nissan chce využívat sdílení automobilů přes sociální sítě

Nissan chce využívat sdílení automobilů přes sociální sítě
  • Služba bude využívat Nissan Micra
  • Spuštěna bude prozatím jen pro okolí Paříže

Nissan se často angažuje v nových způsobech dopravy. Jeho nejnovější nápad tkví v průkopnické službě sdílení vozů, poprvé plně založené na digitálním bázi. Jádrem tohoto plánu jsou sociální sítě, neboť Nissan dokáže spárováním profilů zákazníků vytvářet komunity sdílení vozů. V praxi to rozhodně nebude vypadat tak, že si určitý vůz bude půjčovat skupina lidí, která ráda na Facebooku „lajkuje” videa s kočičkami. Algoritmus bude sociální profily a technologii geolokace využívat pro získání informací o potřebách jízdy, aby si navzájem spoluvlastníci nelezli „do zelí“.

Carlos Ghosn při představení služby uvedl: „Nyní vstupujeme do budoucnosti, kdy používání vozů může být flexibilnější, společenské a sdílené. V Nissanu jsme průkopníky nových cest, které řidičům přinesou výhody svobody a finančních přínosů spoluvlastnictví vozů. Pro spuštění tohoto programu si nelze vybrat lepší vůz, než je zbrusu nový model Micra ztělesňující vizi Inteligentní mobility společnosti Nissan.“

Služba se nazývá Nissan Intelligent Get & Go MICRA a jak název napovídá, využívá nový Nissan Micra Acenta 0.9 MT. V ceně je zahrnuto pojištění, servis, přístup k internetovému párovacímu nástroji, aplikaci pro chytré telefony a palubní technologie. Každá komunita se ale bude muset omezit k maximálnímu ročnímu nájezdu pouze 15 000 km. Služba jako taková bude ke konci letošního roku spuštěna pro okolí Paříže a na silnicích by se pak vozy měly objevit do dubna 2017.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze