NIO představí nový elektromobil s dojezdem až 800 kilometrů. Už tuto sobotu

5
NIO představí nový elektromobil s dojezdem až 800 kilometrů. Už tuto sobotu
Fotografie: nio.com
  • Automobilka představí svůj vůbec první sedan
  • Pochlubit se bude moci doposud největší baterií na trhu se 150 kWh
  • V rámci slavnostního dne bude představena i nová generace stanic pro výměnu baterií

Už o nadcházejícím víkendu, v rámci každoroční akce nazvané NIO day, představí čínská automobilka žhavou novinku. Že půjde o opravdu žhavé zboží naznačují nejen zveřejněné rendery, ale i technické parametry. Do svého portfolia totiž premiérově zařadí vůbec první sedan, který se pochlubí úctyhodným dojezdem zřejmě až 800 kilometrů na jedno nabití.

Veškeré indicie, které doposud sama automobilka vypustila, naznačují, že půjde o elektromobil postavený na základě loni představeného konceptu ET Preview. Současně víme už i to, že novinka do vínku dostane autonomní systém řízení, ale především pak obří 150kWh baterii. Pokud tomu tak skutečně bude, pak se z hlediska kapacity baterie bude jednat o doposud nejštědřeji obdařený sériově vyráběný osobní elektromobil. Největší baterii zatím nabízejí Tesly Model S a X, a to 100 kWh. NIO by tedy mělo přinést 50% navýšení kapacity.

Odhady zveřejněné insideevs.com při uvážení daných parametrů vozu hovoří o průměrné spotřebě mezi 20 – 25 kWh/100 km. V tomto rozmezí se pak dojezd vozu má pohybovat mezi 600 až 800 ujetými kilometry na jedno nabití.

V rámci slavnostního dne ale nepůjde o jedinou novinku. Představena bude kupříkladu druhá generace stanic pro výměnu baterií a spousta dalších pokročilých technologií, okolo kterých se v budoucnu bude údajně hodně mluvit. Tak uvidíme, s čím nakonec NIO v sobotu na potencionální zákazníky vyrukuje.

Diskuze ke článku
Miloš Petráček
Miloš Petráček
Řešit delší dojezd přidáním dalších desítek a stovek kilogramů baterií je slepá ulička. Čím těžší auto, tím větší spotřeba, s prodlužujícím se dojezdem se snižuje efektivita...
Eva Wildova
Eva Wildova
Jsem zvědavá na specifikaci auta a cenu..
prime tips
prime tips
Svět - wow, dojezd 1000km a to je teprv začátek.Diskutující v Česku - EV jsou slepá ulička :))) Svět - přestáváme vyrábět spalovací vozy.Diskutující - není to ekologické, to bych si nikdy nekoupil.Je to slepá ulička :)) nejsem si jistý jak je to s tou zaslepeností ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze