Neznáme, ale poznáme. Čínský crossover k nám přijede i jako elektromobil

Neznáme, ale poznáme. Čínský crossover k nám přijede i jako elektromobil
  • Jde o model 02 automobilky Lynk & Co, která patří pod Geely
  • Vůz bude disponovat platformou z Volva XC40
  • Do Evropy přijede za dva až tři roky

Na internet unikly fotografie vozu Lynk & Co 02. Taková zpráva vás asi nijak nevytrhne, ale věřte, že za dva až tři roky půjde o zajímavý kousek. Právě mezi rokem 2019 a 2020 má do Evropy přijít crossover této nadějné čínské značky. Než nad další historkou o elektromobilu z Číny, který nejspíš nikdy nedorazí, mávnete rukou, nezapomeňte, že se jedná o značku patřící společnosti Geely, která mimochodem vlastní i kdysi švédské Volvo.

Lynk&Co 02

Nový crossover dokonce sdílí s Volvem XC40 platformu CMA a prémiové kořeny se stejným rozvorem jistě budou u 4,5metrového SUV znát. Volvo se také podílelo na vývoji plug-in hybridního ústrojí, kterým je 02 obšťastněna. Jde o tříválec s objemem 1,5 litru a elektromotorem, který prý díky větší baterii dokáže ujet přes 70 kilometrů na jedno nabití.

Po plug-in hybridu by se kolem roku 2020 měla ukázat i čistě elektrická varianta s obdivuhodným dojezdem 600 kilometrů. Velice pozitivní je pak i finanční stránka. Větší model 01 v Číně začíná na v přepočtu 560 tisících korunách a menší 02 by mělo být ještě o něco levnější. Teď už jen počkat, co rok 2019 skutečně přinese.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze