Nejsilnější Panamera v nabídce roznesla ve sprintu i Audi R8

Nejsilnější Panamera v nabídce roznesla ve sprintu i Audi R8
  • Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid má kombinovaný výkon 680, Audi R8 pak 532 koní
  • Audi R8 vsází na 5,2litrový desetiválec, Panamera na osmiválec o obsahu čtyř litrů
  • Panamera je o celých 715 kilogramů těžší

Audi R8 nebo Porsche Panamera s plug-in hybridním pohonem? Desetiválec nebo osmiválec s elektromotorem? Supersport nebo „rodinný kombík“? Úhlů pohledu je hned několik, ale ve finále jde o krásnou ukázku toho, jak je Porsche Panamera Turbo S E Hybrid ve skutečnosti rychlé.

Pojďme na pár čísel. Audi R8 má výkon 532, verze Plus dokonce 602 koní, ale ta ve srovnáváku nebyla. Porsche Panamera vsází na osmiválec o obsahu čtyř litrů, tedy o 1,2 litrů méně než Audi R8. Sekunduje ji však elektromotor a výsledkem je kombinovaných 680 koní. Zatímco Audi R8 s velkou pravděpodobností nedostane svého nástupce, tak Panamera využívá poměrně komplikovaný druh pohonu, kterému však patří budoucnost.

Do Panamery s trochou nadsázky naskládáte manželku, dvě děti i kočárek, do Audi R8 jeden velký meloun a pár pomerančů. A jestli vyznáváte mnohoženství, tak si budete muset na cestu vybrat manželku jen jednu. Logické je, že Porsche je o dost těžší, a to konkrétně o 715 kilogramů. Kolegové v Autocaru změřili Panameře sprint z klidu na 96 km/h a výsledkem bylo 3,18 sekundy. Slušné číslo.

Zdroj: motor1.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze