Nad Audi TT se stahují mračna. Zachránit ho může elektrifikace

Nad Audi TT se stahují mračna. Zachránit ho může elektrifikace
Fotografie: Audi
  • Nejenom Audi TT, ale také R8 dle člena vedení technického rozvoje automobilky nemůže zůstat v nabídce v současném stavu
  • Jedinou cestou, jak především Audi TT v nabídce ponechat, je elektrifikace

Nad Audi TT se vznáší hned několik otazníků. Nejvíce probíranou otázkou je, zda na trhu Audi TT ještě nějaký ten rok bude, nebo automobilka tento model přestane nabízet. Podle webu carscoops.com to má Audi TT nahnuté.

Zachránit by „TéTéčko“ mohla elektrifikace. Jde o téma, které se týká nejenom Audi TT, ale také modelu R8. Oba dva nemohou v nabídce zůstat v aktuální podobě. S velkou pravděpodobností je tak čeká nástup elektrifikace. Alespoň to prozradil Hans-Joachim Rothenpieler, člen vedení technického rozvoje automobilky.

Osobně si myslím, že by se nejednalo o plug-in hybridní pohonné jednotky. Jistě by šlo o mild-hybridní motorizace. Ostatně takovou cestou šel i Mercedes a jeho divize AMG. V takovém Mercedes E53 AMG přítomnost elektromotoru prakticky nepoznáte, ale tabulkovým hodnotám o tvoření emisí to asi pomáhá.

Určitě by byla škoda, kdyby německá automobilka TT úplně vyřadila ze svých plánů. Jak to však nakonec celé dopadne momentálně možná nevědí ani vrchní představitelé automobilky se čtyřmi kruhy ve znaku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze