Nejnovější software Tesla v11 přinese pro Teslu revoluční novinku

3
Nejnovější software Tesla v11 přinese pro Teslu revoluční novinku
Fotografie: Tesla Motors
  • Tesla připravuje novou verzi softwaru v11, který přinese velké změny vzhledu
  • Pravděpodobně použije widgety, které si uživatelé budou moci upravovat
  • Jak si s tím Tesla poradí u starších vozů s vertikálně orientovaným displejem?

Je tomu teprve pár hodin, co se podařilo zatím neznámé osobě pořídit fotografie pravděpodobně nového softwaru v11, který by měl nahradit stávající software v10, který dostaly automobily Tesla před rokem a půl. Fotografie byly pravděpodobně pořízeny v Kettleman City ve Spojených Státech a poté se objevily na reddit.com. Po pár hodinách z webu sice zmizely, ale jak bývá u takto unikátních úlovků zvykem, již se stihly úspěšně rozšířit internetem. Informaci o tom přinesl electrek.co.

Co nového tato verze přinese?

A co nového nás v tomto softwaru pravděpodobně čeká? Dle všeho Tesla nabídne uživatelům mnohem větší míru individualizace formou widgetů, které si budou moci upravovat dle svých preferencí. Přepracování se dočkalo i ovládání klimatizace či rychlých voleb. Celkově se zdá být nové uspořádání čistší, jednodušší a pravděpodobně i uživatelsky intuitivnější.

Je nutné také dodat, že zachycené fotografie byly pořízeny ve zbrusu novém Modelu S s kompletně přepracovaným interiérem, včetně středového displeje koncipovaného horizontálně po vzoru Modelu 3 a Modelu Y, je tak otázkou, jak se vývojáři poperou s verzí tohoto softwaru i pro starší Modely S a X s displejem orientovaným naopak vertikálně.

Na zachycených snímcích si můžeme všimnout i nových funkcí, jako je například funkce Smart Shift nebo Media On Drive. První jmenovaná funkce by mohla souviset s avizovanou schopností auta predikovat směr jízdy vpřed či vzad bez nutnosti řazení, jak již dříve Elon Musk naznačil v jednom ze svých příspěvků na Twitteru. Funkce Media On Drive by zase měla umožnit používání multimediálního/zábavního systému během jízdy a dost možná se týká i zadního displeje ve středové konzoli, novinky faceliftovaných Modelů S a X. Přibyl i režim Drag Strip Mode, který s největší pravděpodobností vozu zajistí nejlepší možnou akceleraci. Nicméně, zde se vybízí otázka, jestli tuto funkci dostanou všechny Tesly, nebo pouze verze Performance, resp. Plaid a Plaid+ v případě nejnovějších Modelů S a X.

Co říkáte na nové rozhraní od Tesly? Líbí se vám, nebo byste dali přednost tomu aktuálnímu?

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Vzhledem k faktu, ze posledni dobou kazdy dalsi update jen vice a vice system zkripli tak jsem uz cely nateseny!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze