Nejdrsnější elektromobil si hraje ve sněhu. Ukázal i dvoustupňovou převodovku

Nejdrsnější elektromobil si hraje ve sněhu. Ukázal i dvoustupňovou převodovku
  • Dojezd elektromobilu může být až 320 kilometrů
  • Do kufru můžete naložit 2,7 tuny

Únor je nejlepším měsícem pro vyzkoušení, co umí váš nově vyvíjený elektromobil. Alespoň to si řekli zakladatelé firmy Bollinger z amerického státu New York. Na jejich oficiálních stránkách se ukázalo odlehčené video, které dokazuje, že s jejich výtvorem může být velká zábava. Bollinger B1 je unikátní elektromobil do těžkého terénu a pilně se testuje.

Pokud jste spíš technicky založení jedinci, možná vás bude zajímat spíš video o převodovce. Bollinger totiž disponuje jednoduchou dvoustupňovou převodovkou pro lepší využití dvojice elektromotorů při optimální spotřebě. Zajímavý elektromobil disponuje 360 koni a baterií s kapacitou 60 nebo dokonce 100 kWh. Reálný dojezd pak činí 195, respektive 320 kilometrů.

Nejdůležitější je ale nekompromisní prostupnost terénem a využitelnost při práci. Na Bollinger totiž můžete naložit náklad těžký až 2,7 tuny a stejnou hmotnost může mít i připojený přívěs. Možná dumáte nad tím, kde si B1 najde využití. Podle nás je prozatím nejlepší možnost poslat vůz do práce například v národních parcích a chráněných krajinných oblastech.

Zdroj: bollingermotors.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze