Nedávno představené BMW XM se začalo vyrábět. Vznikat bude v USA

Nedávno představené BMW XM se začalo vyrábět. Vznikat bude v USA
Fotografie: BMW
  • První vyrobené kusy dorazí do autosalonu na jaře příštího roku
  • Jedná se o nový vrchol BMW

BMW začalo počátkem tohoto týdne ve své americké továrně v americkém Spartanburgu sériovou výrobu nedávno představeného SUV s označením XM. Tento zcela nově koncipovaný vysokovýkonný vůz s plug-in hybridním pohonem divize BMW M zde bude vznikat po boku dalších úspěšných X modelů, jako je například BMW X5, BMW X6 a BMW X7.

„Jsme nadšení, že můžeme do portfolia naší továrny přidat také první BMW XM,“ řekl Dr. Robert Engelhorn, prezident a generální ředitel BMW Manufacturing. „Moderní a pokrokový design spolu s mimořádným výkonem vyvolal u BMW XM velké nadšení. Jako kompetenční centrum pro modely X je továrna BMW ve Spartanburgu připravená na produkci vozů s nejvyšší prémiovou kvalitou, jakou naši zákazníci očekávají,“ dodal dále Engelhorn

BMW XM je vrcholným elektrifikovaným modelem značky s pohonným systémem od BMW M. Je vybaveno plug-in hybridním systémem skládajícím se z benzínového motoru V8 a silného elektromotoru. Vůz zároveň slaví 50leté výročí značky M a je také prvním originálem BMW M od doby BMW M1. Model XM dorazí k dealerům po celém světě na jaře roku 2023. Klíčovými trhy prodeje budou Spojené státy americké, Čína a Blízký východ.

Technické parametry BMW XM

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 110 × 2 005 × 1 755 mm, 2 710 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon480 kW, 653 koní, točivý moment: 800 Nm
Baterie29,5 kWh (25,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenípalubní: 7,4 kW, konektory: Mennekes
Spotřeba?
Cena od4 339 400 Kč
tisková zpráva, ,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze