Nechte si doručit nákup přímo do kufru auta. Škoda spouští pilotní provoz

Nechte si doručit nákup přímo do kufru auta. Škoda spouští pilotní provoz
  • Pilotní projekt zahajuje spolupráci s předními českými internetovými obchody Alza.cz a Rohlik.cz
  • Kurýrům bude umožněn zabezpečený přístup do zavazadlového prostoru
  • Kódování dat a striktní přístupový management zaručují bezpečnost při předávání dat a poskytování služby

Pro mnoho zákazníků internetových obchodů se umístění a registrační značka jejich vozu můžou brzy stát novou doručovací adresou. Škoda Auto DigiLab ve spolupráci s internetovými obchody Alza.cz a Rohlik.cz vyvíjí doručovací systém, v jehož rámci kurýr doručí zásilku přímo do zavazadlového prostoru vozu. V pilotním projektu se nyní začne testovat technologie potřebná pro vzdálený přístup k vozu. Velký důraz je přitom kladen na bezpečnost: výměna dat probíhá v kódované podobě, kromě toho může kurýr vůz otevřít pouze v krátkém časovém úseku, jehož délku stanovuje sám zákazník. Nutno říci, že Škoda Auto rozhodně není první automobilkou. V minulosti se už s tímto druhem doručování balíků pochlubila například automobilka Volvo.

Škoda Scala

Jarmila Plachá, vedoucí Škoda Auto DigiLabu, zdůrazňuje: „Tento pilotní projekt je konkrétní ukázkou toho, jak pomocí nejmodernějších technologií usnadníme a zpříjemníme lidem jejich každodenní život. Těším se na to, že tento projekt společně s našimi partnery dále rozvineme.“ Tomáš Havryluk, místopředseda představenstva společnosti Alza.cz, dodává: „Spokojenost našich zákazníků má pro nás nejvyšší prioritu. Proto jako přední inovátor vnímáme rozšíření nabídky možnosti doručování o dodávku přímo do zavazadlového prostoru jako skvělou příležitost, jak zákazníkům ještě více usnadnit vyzvedávání jejich objednávek.“ Služby a technologie jsou nyní ve zkušební fázi a budou se cíleně optimalizovat. Malý okruh zákazníků systém pro partnery projektu začne zkoušet v praxi.

Škoda Auto DigiLab slouží české automobilce jako centrální dílna pro vývoj nových služeb souvisejících s mobilitou a novými technologiemi. Je součástí mezinárodní startupové scény a neustále vyhledává nové možnosti kooperace s kreativními mozky z oblasti informačních technologií. Škoda Auto DigiLab přitom spolupracuje s pokrokovými startupy a inovativními podniky, univerzitami a inovačními centry na celém světě. V roce 2017 byla v Izraeli rovněž založena společnost Škoda Auto DigiLab Israel, která stále hledá další partnery v technologické metropoli Tel Aviv.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze