Nástupce Lamborghini Huracán bude plug-in hybrid. Výkon zůstane i tak brutální

Nástupce Lamborghini Huracán bude plug-in hybrid. Výkon zůstane i tak brutální
  • Ohledně příchodu na trh se nejvíce skloňuje rok 2022
  • Lamborghini chce zůstat u deseti a dvanáctiválcových motorů
  • Elektrifikaci s velkou pravděpodobností přinese i SUV Urus

Už brzy se nejspíše dočkáme modelu, který ukáže, že plug-in hybridní pohon nemusí být vždy jen volbou ekologicky smýšlejícího člověka. Koneckonců i BMW 330e je dobrým příkladem toho, že s elektrifikovaným autem se dá slušně vyřádit. Jenže na trh se pomaličku blíží daleko větší sportovec.

Kdo by neznal populární Lamborghini, tedy italskou automobilku, která chrlí jeden legendární supersport vedle druhého. Downsizing je zde zakázané slovo a spotřeba patří na seznam témat, na která lidi v automobilce raději nereagují. Doba je neúprosná, a tak nástupce modelu Huracán bude s velkou pravděpodobností nabízet plug-in hybridní pohon. Opravdu?

Dříve se spekulovalo o tom, že s plug-in hybridním pohonem od Lamborghini dorazí jako první SUV. Tím nemá být nikdo jiný než model Urus. Navzdory svým hybridním ambicím bude Lamborghini pokračovat v používání velkých benzinových motorů.

„Existuje ještě velký potenciál pro V12,“ řekl šéf Lamborghini Stefano Domenicali. „Správným přístupem je, abychom měli V10 a V12, aby naši zákazníci byli spokojeni a pak mohli v okamžiku přepnout na hybridní pohon,“ dodal.

Jestli to máme chápat tak, že Lamborghini bude kombinovat takto velký motor s elektromotorem, pak nás napadá jen jediné – kombinovaný výkon bude mířit hodně vysoko. Však i Panameru nabízí Porsche v provedení Turbo S E-Hybrid s čtyřlitrovým osmiválcem, který s elektromotorem dává 680 koní a 850 Nm točivého momentu. Kam až Lamborghini chce zajít? To uvidíme možná dříve než si myslíme. Nejčastěji se skloňuje rok 2022.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze