Naše elektrické sny se splnily. Policie ČR dostala BMW i8

Naše elektrické sny se splnily. Policie ČR dostala BMW i8
  • Vůz bude sloužit především dálniční policii
  • Propůjčení od BMW Invelt má platnost 6 měsíců s omezením 20 tisíc kilometrů

Když jsme se dozvěděli o tom, že po velkém úspěchu zapůjčení jedenácti kusů BMW i3 do služeb Policie poputuje ke státnímu orgánu další vůz, nemohli jsme se dočkat, o co půjde. Tajně jsme doufali v BMW i8 a naše tužby se vyplnily. Určitě nás nečeká stejný vozový park jako má policie v Dubaji, i8 je ale krásným zpestřením a vedle 450koňových Audi S6 jde, jen tak mimochodem, o nejsilnější vůz naší Policie.

Na rozdíl od BMW i3, supersport dostal plnou výbavu včetně majáků na střeše a dalších přídavných světel v přední masce. Sloužit bude především na dálnici v oblasti jižní Moravy, kde se jistě bude cítit nejlépe. Poprvé tak možná na dálnici budeme rádi, že nás zastavuje Policie. Až budeme mít opět na test vlastní BMW i8, možná nám to nedá a policejní verzi s majákem vyzveme na souboj. Vůz je podobně jako BMW i3 pouze propůjčen od společnosti BMW Invelt na 6 měsíců, naštěstí ale s benevolentnějším omezením 20 tisíc kilometrů.

„Plug-in hybridní sportovní vůz BMW i8 oprávněně vzbuzuje velkou pozornost svým nadčasovým designem a použitými nejmodernějšími technologiemi. Věřím, že v policejních barvách na českých dálnicích nejen zaujme, ale i vyvolá dostatečný respekt a členové policejního sboru ocení jeho skvělé jízdní vlastnosti spojené s radostí z jízdy,“ říká k předání Jana Dvořáková, manažerka divize BMW i.

Jen pro jistotu doplníme, že vůz kombinuje 1,5litrový tříválec a elektromotor. Z motorů umí vykouzlit až 362 koní, což zaručí, že z nuly na sto zrychlí během 4,4 vteřiny a končí až na omezovači, nastaveném na 250 kilometrů za hodinu. Díky 7,1kWh baterii ujede čistě na elektřinu 37 kilometrů a spotřeba se reálně pohybuje kolem pěti až osmi litrů, což je na supersport výjimečná hodnota. Jedinou nepříjemností je cena, která startuje na 3 564 600 korunách, to ale Policii trápit nemusí.

Vůz bude pouze jeden, BMW ale k vozu předalo také elektrické kolo, které si bude policejní složka moci nechat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze