Na stánku PRE na veletrhu e-Salon. K vidění je například elektrický Harley-Davidson

Na stánku PRE na veletrhu e-Salon. K vidění je například elektrický Harley-Davidson
  • K vidění je nejen Harley-Davidson LiveWire, ale také HyperCharger či Škoda iV
  • Vyzkoušet si můžete, kolik energie musíte vydat, abyste na chvilku rozsvítili žárovku
  • Stánek PRE se nachází v hale 2 oddělení B

Veletrh e-Salon to nejsou jenom automobilky, ale také společnosti, které poskytují různé nabíjecí stanice, systémy a podobně. Samozřejmě zde nechybí stánek PRE. Co ukazuje na svém stánku?

Stánek PRE najdete v hale 2 oddělení B a podívat se mimo jiné můžete na krásný elektrický Harley-Davidson LiveWire. V útrobách je 15,5kWh baterie, která zvládne minimálně 158 kilometrů. Samozřejmě záleží na vašem jízdním stylu. K dispozici je i rychlonabíjení, které baterii nabije z 0 na 80 % za 40 minut. Pokud však budete využívat pomalé nabíjení, tak počítejte s 11 hodinami odpočinku. Výkon je 98 koní.

Už na fotografiích vypadal Harley-Davidson LiveWire dobře, ale na vlastní oči vypadá ještě daleko lépe. Otázka je, jak to s tímto modelem bude dále. V říjnu letošního roku se na svět dostala informace, že Harley-Davidson pozastavil výrobu. Podle všeho by se později zase měla rozjet.

To však není jediná zajímavost, na kterou se můžete podívat na stánku PRE. Vedle Hyperchargeru je k vidění Škoda Citigo iV. Jedná se o první elektromobil s logem Škoda Auto na kapotě. V útrobách je baterie o kapacitě 36,8 kWh a dojezd dle cyklu WLTP je 265 kilometrů. Škoda Auto v první sérii pro český trh měla k dispozici 500 kusů, které jsou již nyní vyprodány.

K vidění je také úložiště energie, které PRE prodává pomocí své dceřiné společnosti. Jednoduše řečeno jde o velkou powerbanku, která má kapacitu 76 kWh. Více jsme se ji věnovali v samostatném článku. A v neposlední řadě si můžete vyzkoušet, kolik energii musíte vydat, abyste na krátkou chvíli rozsvítili žárovku.

Citigo iV je první sériový elektromobil pod značkou Škoda

Technické parametry Škoda Citigo iV (2019)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 3 597 × 1 645 × 1 481 mm, 1 235 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon61 kW, 80 koní, točivý moment: 212 Nm
Baterie36,8 kWh (32,3 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 40 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14,8 kWh / 100 km, dojezd: 252 km
Cena od499 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze