Harley-Davidson pozastavil výrobu svého elektrického modelu

Harley-Davidson pozastavil výrobu svého elektrického modelu
Fotografie: Harley-Davidson
  • Hlavním důvodem jsou problémy s nabíjecím portem
  • Podle všeho se výroba pouze pozastavila, ale společnost ji chce brzy opět spustit

Měl to být hit a současně produkt, který posune společnost Harley-Davidson do světa elektromobility, kde si získá nové zákazníky. Řeč je o elektrickém LiveWire. První kusy se k zákazníkům dostaly už v průběhu srpna, ale nyní společnost zastavila výrobu. Důvodem je prý hned několik problémů, především ten s nabíjecím portem, jak píše Wall Street Journal.

Harley-Davidson LiveWire

LiveWire zrychlí z klidu na 96 km/h za 3,5 sekundy, na jedno nabití by měla zvládnout okolo 177 kilometrů a každá hodina nabíjení z domácí 230V zásuvky poskytne 20 kilometrů dojezdu. Společnost zdůrazňuje, aby majitelé používali certifikované nabíjecí kabely a vyvarovali se nabíjení „z každé zásuvky, kterou kde potkají“. Cena v Americe startuje na 27 799 dolarech, tedy na 650 tisících korun, a to rozhodně není málo. Na druhou stranu modely Harley-Davidson nikdy nepatřily k nejlevnějším.

Na rozdíl od společnosti Dyson, která svůj projekt elektrického auta zařízla úplně, Harley-Davidson by se svým elektrickém modelem měl brzy ve výrobě pokračovat. Kdy? To je otázka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze