PRE má nový akumulační systém s maximální kapacitou 76 kWh. Kde dává smysl?

PRE má nový akumulační systém s maximální kapacitou 76 kWh. Kde dává smysl?
  • PRE na e-Salonu ukazuje elektrický Harley-Davidson, Škodu Citigo iV, ale také nový akumulační systém
  • Baterie zvládnou až 8 000 cyklů a v případě potřeby si můžete objednat i nižší kapacitu

Pražská energetika se na letošním e-Salonu poměrně činí. Včera ve spolupráci se Škodou Auto a startupem Chakratec představila řešení, které umožňuje nabíjet elektromobil rychlonabíjecím standardem i na místě, kde není dostatečná infrastruktura. A na svém stánku mimo jiné ukazuje jednoduše řečeno velkou powerbanku.

Správný výraz je akumulační bateriový systém. Systém se jmenuje TS HV 70 Outdoor. Z názvu je patrné, že jej můžete mít umístěný nejen pod střechou, ale i venku. V útrobách jsou osazené baterie, jejichž celková kapacita při maximálním osazením všech slotů činí 76 kWh. Objednat si však můžete i nižší kapacitu. Každá baterie je v případě potřeby chlazená díky klimatizaci. Tím, že celková kapacita je složená z několika bloků, baterii v případě poškození není problém vyměnit. Potěší i pět let záruky na celý systém.

Ten pak můžete napojit například na fotovoltaické panely s tím, že energie se vám poté ukládá právě do této baterie. Její využití je i takové, že jí převezete na místo, kde není dostatečný proud a vy potřebujete živit několik dní například váš stánek na nějakém veletrhu. Jedná se spíše o řešení pro firmy, nikoli pro domácnosti.

Baterie má zvládnout až 8 000 tisíc cyklů a účinnost celého řešení je 98 procent. Ideální provozní teplota je -33 až +55 stupňů Celsia. Zastavěná plocha je 1 700 × 900 milimetrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze