Na silnici i na vodu. Hyundai Kite je elektrický obojživelník

2
Na silnici i na vodu. Hyundai Kite je elektrický obojživelník
  • Za konceptem stojí 15 studentů magisterského studia designu dopravních prostředků na IED
  • O pohon se starají čtyři elektromotory, které jsou umístěny v každém kole
  • Na délku má tento stroj 3 745 mm a výšku 1 455 mm

Automobilka Hyundai, to není jenom řada Ioniq na alternativní pohony, i30N na závodní okruh nebo klasiky v podání i30 na dálnice, ale také studie s názvem Hyundai Kite. Že vám to nic neříká?

Jde o elektrickou buginu, která se v případě potřeby umí proměnit na vodní skútr. Budoucnost je tady! Na modelu pracovala automobilka ve spolupráci s Hyundai Design Center Europe. Příliš mnoho informací nevíme. Bugina nemá střechu a nabízí LED světlomety. Za konceptem stojí 15 studentů magisterského studia designu dopravních prostředků na IED (Istituto Europeo di Design).

Pohon je čistě elektrický. V každém kole se ukrývá jeden elektromotor, ale o výkonu informace nemáme. Na délku má tento stroj 3 745 mm a na výšku 1 455 mm. Podle designu se dá předpokládat, že Hyundai Kite je vytvořen, aby se pohyboval okolo vodních ploch na plážích či přilehlých cestách a v případě potřeby jste si šli užívat na vodní plochu.

Zdroj: hyundai.news

Diskuze ke článku
Tomáš
Jako je vidět, že hyundai je celkem inovativní a hlavně co jsem četl články ohledně aut na vodík atp, ale aby udělali nějakýho transformera, to smekám. Kluci z korejské automobilky se opravdu snaží.
David
Hyundai opravdu válí. Nebude dlouho trvat a budou vymýšlet auto co snad i poletí. Fandím jim.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze